Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pronađeno preko osam kilograma heroina u automobilskim felnama

rssBookmark and Share

Gradina 12.04.2019. Južna Srbija Info

Zajedničkom akcijom carine i policije noćas je na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno preko osam kilograma heroina. Droga je pronađena nakon što je policijski službenik na ulazu u zemlju za detaljnu kontrolu izdvojio automobil „škoda oktavija“ beogradskih registarskih oznaka.

Pronađeno preko osam kilograma heroina u automobilskim felnama

Automobilom su iz Istanbula ka Beogradu putovala dvojica mladića, 22-godišnji vozač iz Beograda i njegov 21-godišnji suvozač iz Ritopeka.

Oni su  carinicima rekli da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave i zaista u automobilu nije bilo ničega, osim garderobe neophodne za nekoliko dana.

Međutim, prilikom pregleda samog vozila u carinskoj garaži, primećeno je da je na na felnama nešto rađeno i da postoje tragovi njihovog prepravljanja. Najpre je sa jedne od njih skinuta pločica zašrafljena sa dva šrafa i tom prilikom je u njenoj unutrašnjosti pronađen paket žute praškaste materije obmotan folijom, nalik na heroin.

Potom su demontažom i u preostale tri felne pronađeni slični paketi, pa je tako iz unutrašnjosti sve četiri automobilske felne ukupno izvađeno 8.121 gram heroina.

Četiri paketa heroina težine između 1,5 i 2,5 kilograma su zajedno sa putnicima i automobilom predati u dalju nadležnost policiji.

Komentara: 0


#   MUP RS   heroin   Gradina   carina   krijumčarenje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima