Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

13 kg heroina u prostoru za bateriju jednog "Porše hibrida"

rssBookmark and Share

Gradina 26.08.2021. Južna Srbija Info

Na ulazu graničnog prelaza Gradina 21. avgusta 2021. godine zaplenjeno je više od 13 kilograma heroina skrivenog u prostor za bateriju jednog luksuznog Porše hibrida.

13 kg heroina u prostoru za bateriju jednog "Porše hibrida"

Krijumčarenje droge otkriveno je kada se, tokom večeri, na ulazu u Srbiju iz pravca Bugarske za redovnu kontrolu prijavio ''porše panamera hibrid'' švajcarskih registarskih oznaka za čijim je volanom bio 29-godišnji mladić koji je putovao sam.

Na osnovu analize rizika, carinici su u saradnji sa graničnom policijom, sproveli detaljan pregled vozila, u za to specijalno namenjenoj garaži na samom prelazu.

Zahvaljujući tome je i otkriveno do sada nezabeleženo mesto skrivanja, a to je baterija koja hibridnim vozilima, pored uobičajnog, omogućava i električni pogon.

Naime, prilikom pregleda prtljažnika, pri pokušaju da se otvori poklopac baterije, carinici su naišli na poteškoće, jer su dva šrafa bila zalepljena. Uporni, kao i uvek, nastavili su pregled sa oborenim zadnjim sedištem i naglim pokretom uspeli su da otvore njen poklopac.

Umesto baterije, službenici su ugledali uredno složene pakete droge, obmotane smeđom folijom karakterističnom za pakovanje heroina.

Ubrzo je, na osnovu uzorka uzetog iz jednog paketa, potvrđeno da se radi upravo o tom narkotiku. 

Nakon što je policija izvršila obradu lica mesta, paketi su izvađeni i premereni, te je potvrđeno da je u bateriju stao 51 paket droge (od čega 47 manjih i 4 veća).

Reč je o ukupnoj težini od 13.193 grama heroina.

Droga, automobil i mladić koji je pokušao da prokrijumčari drogu u bateriji automobila predati su policiji u dalju nadležnost.

S obzirom da je Gradina jedan od najfrekventnijih i najopterećenijih prelaza tokom letnjih meseci, uspeh je utoliko veći, što krijumčari koji nastoje da iskoriste sezonske gužve, računajući na slabiju pažnju graničnih službenika – u tome ipak ne uspevaju.


#   MUP RS   heroin   Gradina   carina   električni automobili   baterije   Porše
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima