Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skenerom otkriveno preko 30 kilograma heroina na Gradini

rssBookmark and Share

Gradina 30.01.2020. Južna Srbija Info

Carinici su u saradnji sa policijom, tokom večeri 29. januara 2020. godine, na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja preko 30 kilograma heroina skrivenog u jednom automobilu.

Skenerom otkriveno preko 30 kilograma heroina na Gradini

Droga je otkrivena na ulazu u zemlju, prilikom pregleda citroena C5 kojim je upravljao 44-godišnji bugarski državljanin koji se iz Bugarske uputio ka Hrvatskoj gde navodno radi.

Čim je zaustavljen, carinik koji je prvi došao u dodir sa njim primetio je da je putnik vidno uznemiren, te da skoro drhti.

Upravo zbog toga službenici na prelazu su automobil odmah uputili na pregled mobilnim carinskim skenerom, pa su uskoro na snimku primećene nepravilnosti koje ukazuju na to da se u vozilu nešto krije.

Usledio je detaljan pregled tokom koga je potvrđeno da se iza zadnjeg branika nalazi specijalno napravljen bunker u kome se krije pozamašna količina heroina.

Droga je potom otkrivena i u bočnim stranicama prtljažnika, desnom pragu, ali i u tapacirungu haube, kao i u podu ispred zadnjih sedišta.

S obzirom da su paketi zapakovani na način koji je karakterističan za krijumčare heroina (paketi su oblepljeni širokom, selotejp trakom braon boje), te da je sam uzorak praha iz jednog od paketa tokom priručnog testa odreagovao na heroin, opravdano se sumnja da se radi o upravo toj vrsti droge.

Iz pomenutog automobila izvađeno je 30 kilograma i 350 grama droge, koja je bila zapakovana u 57 paketa od po pola kilograma.

Nakon što je sva droga izvađena, krijumčar je zajedno sa otkrivenim heroinom predat policiji u dalju nadležnost.

Komentara: 0


#   MUP RS   heroin   Gradina   carina   Granični prelaz
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima