Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шестогодишња девојчица прегазила седмомесечну бебу

rssBookmark and Share

парк Светог Саве 04.09.2015. РТС

Седмомесечни дечак и његова бака повређени су у нишком парку "Свети Сава" када је на њих налетео дечји аутомобил који је возила шестогодишња девојчица.

Шестогодишња девојчица прегазила седмомесечну бебу

Бака је задобила лакшу повреду, а беби је десна нога у гипсу. Надлежни у градској општини Медијана кажу да сви власници дечјих аутомобила имају дозволе.

Мирослав Ивановић, чији је унук повређен, објашњава да је, док је његова супруга држала дете у наручју на њих налетео дечји аутомобил.

"Кажу да има аутомобила са две брзине, просто пролете поред вас, по мени је парк јако небезбедан и ово што се десило мом унуку је велика трагедија", каже Мирослав.

Случај је пријављен полицији и у току су провере. Док бака има лакшу повреду седмомесечна беба је добила гипс.

"Ради се о прелому десне натколенице која је стабилна тако да је урађена само гипсана имобилизација и дете је пуштено кући", каже Анђелка Славковић, директор Дечје хируршке клинике.

У општини Медијана наводе да овом парку четири власника имају дозволе за 16 аутомобила, не постоји ниједан пропис који регулише ко треба да води рачуна како деца возе – да ли власници аутомобилчића или родитељи.

Да ли због врућине или због тога што је почела школска година, или због инцидента који се догодио, аутомобиле у парку екипа РТС-а није затекла. Инспекција проверава ко је власник спорног аутомобила, али за сада нема резултата.

"Ми тај аутомобилић јуче нисмо затекли баш таквог изгледа и постоји могућност да неко има свој приватни ауто који је купио свом детету", каже Саша Маркишић, начелник Управе градске општине Медијана.

Многи грађани сматрају да у Светосавском парку има превише и аутомобила и тезги и да је због те гужве парк небезбедан.

"Мајка сам двоје деце и није безбедно, деца не могу да се опусте у игри, тако да сматрам да за том великом гужвом и 'гунгулом' нема потребе, довољно је што имамо лепу природу, цркву неки кафић", каже Тијана Симић.

Из општине најављују да је управо ових дана у припреми одлука којом ће се овом парку вратити првобитна намена, да не би, како кажу, личио на вашар.


#   саобраћајна незгода   Анђелка Славковић   парк Светог Саве   школска година     градске општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима