Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СИН ПОЛИЦАЈЦА МЕ УНАКАЗИО: Младић из Беле Паланке крвнички претучен!

rssBookmark and Share

Ниш 24.11.2015. Курир

Жељни крви: Александра Крстића (21) група разуларених нападача тукла песницама и шипкама без повода, а све се догађало испред зграде полиције у Белој Паланци.

Александар Крстић, Фото: Драган Илић
Александар Крстић, Фото: Драган Илић

Александар Крстић (21) из Црвене Реке код Беле Паланке тешко је повређен кад га је брутално претукла група младића, и то испред полицијске станице у Белој Паланци. Међу нападачима који су песницама и шипкама ударали Крстића био је и Александар Милојковић, син једног од старешина у саобраћајној полицији у Пироту.

Крстић је због тежине повреда збринут на Одељењу за максилофацијалну хирургију, где су му констатована два прелома вилице, док је против учесника туче поднета кривична пријава. По свему судећи, насилници су грешком напали Крстића јер су његовог пријатеља помешали с младићем с којим су одраније у сукобу.

Покушао да побегне

Претучени младић је тог дана с друговима био у кафићу у центру Беле Паланке. Међутим, кад су изашли и кренули кући, нападачи су изненада насрнули на његовог пријатеља Александра Николића.
- Кренули смо ка аутомобилу кад су нам притрчала двојица младића и почела да се препиру с мојим другом Александром. Пре него што сам успео да се умешам, дотрчао је и трећи насилник, који је ударио Александра. Рекао сам му: „Немојте да се свађамо, не желимо проблеме“, а он ме је ошамарио. Његови пријатељи покушали су да га одвуку до кафића, али им се он отргао и ударио ме песницом - прича Крстић.

Како каже, тада су ка њему појурили момци са шипкама, палицама и ножевима.
- Покушао сам да побегнем ка аутобуској станици, али су ме сустигли. Ударали су ме песницама и шипкама, пао сам на земљу... Потом су ме шутирали по целом телу. Крв ми је липтала из уста, гушио сам се. Повикао сам: „Не мрцварите ме више, јер сам мртав“, а онда сам се онесвестио - рекао је Крстић.

Претње целој породици

Нападачи су се након тога разбежали, а Крстић је превезен у болницу, где је одмах оперисан. Како каже, убрзо су њему и породици почеле да стижу претње.
- Док сам био у болници, посећивала ме је мајка једног од њих. Рекла ми је да син и њу бије, али да ћу лоше проћи ако проговорим о нападу и он заврши у затвору. Добијали смо претње телефоном, звали су нас више пута и говорили мојим родитељима да ће нас све запалити ако било коме испричамо о овом што се догодило. Плашим се да ће цео случај бити гурнут под тепих због тога што је један од њих син полицајца - прича Крстић.

Претучени младић смршао је чак 20 килограма након напада, а због прелома вилице тешко говори и једе на сламчицу.

Брат Марко
БИО ЈЕ КРВАВ, НИЈЕ МОГАО ДА ПРИЧА

Марко Крстић, Александров старији брат, каже да је отрчао у Хитну помоћ чим је чуо шта се догодило.
- Аца је био сав крвав и модар по целом телу. Није могао да прича. Покушао је нешто да ми напише, али је пао у несвест. Убрзо су га превезли у нишку болницу - испричао је брат претученог младића.

Родитељи
ОВО ЈЕ ПОКУШАЈ УБИСТВА

Лела Крстић (45), мајка претученог Александра, каже да је много боли што гледа своје дете унакажено од батина.
- Све скривају јер је отац нападача полицајац у Пироту, а мог сина су покушали да убију - каже потресена мајка.

Отац Љубиша (55) годинама иде на дијализу, његова супруга је поломила кук и руку, и ниједно од њих није запослено.
- Помажу нам четири сина, који раде сезонски као дрвосече. Ацу смо возили у Ниш да прима инфузију јер не може да једе. А полиција заташкава напад на мог сина због њиховог колеге. Срамота, па ваљда смо сви једнаки пред законом. Да је моје дете неког напало, одговарало би - каже отац Љубиша.


#   Ниш   Пирот   полиција   млади   Бела Паланка   кривична пријава   саобраћајна полиција   полицијска станица   претучен   Александар Крстић   Црвена Река   Александар Николић   покушај убиства
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима