Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У аутобусу на Градини пронађена марихуана и опрема за узгајање

rssBookmark and Share

Градина 19.10.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 18. октобра 2022. године године на прелазима Градина и Хоргош спречили два покушаја кријумчарења и запленили комплетну опрему за узгајање марихуане у вештачким условима, али и преко 600 грама овог наркотика.

У аутобусу на Градини пронађена марихуана и опрема за узгајање

Први случај откривен је на прелазу Хоргош, када је у раним јутарњим сатима за детаљан преглед на улазу у земљу издвојен аутобус домаћих регистарских ознака, којим је поред двојице возача из Немачке ка Србији путовало 48 путника.

Пошто су путници изнели лични пртљаг из аутобуса, уследила је контрола возила и тада је у пртљажном делу пронађено више пакета, у којима се налазила комплетна опрема за узгој биљака у вештачким условима. 

Вредност 112 нових непријављених артикала (вентилатора, панела, карбонских филтера, алуминијумских црева, дозатора, контејнера за садњу, средстава за клонирање и ђубрење биљака и др.), процењена је на око 5.000 евра. 

Један од возача рекао је да није знао шта се налази у пакетима које је као пошиљке примио на превоз у Немачкој. 

Без обзира на то, против њега је пред надлежним судом покренут прекршајни поступак, јер су возачи аутобуса одговорни за сву робу коју као пошиљке превозе. 

Нешто касније истог дана за детаљан преглед на прелазу Градина издвојен је аутобус страних регисатрских ознака, којим је из Немачке ка Бугарској, поред двојице возача, путовало пет путника. 

Током контроле је најпре у бочном џепу ранца једног путника пронађена епрувета са 99 семенки марихуане, да би контролом места на коме је седео, био пронађен и један пакетић марихуане сакривен на необичном месту - у завеси аутобуског прозора. 

Цариници су потом прегледали и пртљаг поменутог путника и у њему пронашли још око 600 грама исте дроге.


#   аутобус   МУП РС   марихуана   Градина   царина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима