Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У КЦ Ниш запалила се боца са кисеоником - повређене три особе

rssBookmark and Share

Ниш 22.11.2020. Јужна Србија Инфо

Како су потврдили у ПУ Ниш, нешто пре 14 сати у Клиничком центру Ниш, запалила се боца са кисеоником. Ватрогасци су изашли на терен и угасили пожар након експлозије. У овом инциденту, повређено је троје здравствених радника.

У КЦ Ниш запалила се боца са кисеоником - повређене три особе

Директор Клиничког центра Ниш Зоран Перишић је рекао да се инцидент догодио око 13.20, када се приликом транспорта пацијента из кола Хитне помоћи на јединицу интезивне неге, приручна боца са кисеоником, при повећању протока кисеоника, запалила.

Перишић је навео да је особље убрзо прискочило у помоћ и угасило пожар.

Повређене су две докторке са анестезије и једна анестетичарка. Доброг су здравственог стања и биће смештене у Клинички центар у просторији за посматрање, а пацијент није повређен, каже директор те здравствене установе.

"Сви су добро, две докторке и анестетичарка имају мање повреде. Остаће ту кратко време, док не будемо сигурни да је са њима ситуација таква да их можемо пустити кући", рекао је Перишић новинарима у Нишу.

Будући да се не зна зашто се запалила боца с кисеоником, обавештена је полиција.

Перишић је навео да ће инцидент бити испитан, те да ће се утврдити да ли постоји нечији пропуст и ко је одговаран за то.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   експлозија   плинска боца   кисеоник   Боца са кисеоником
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима