Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Прешеву на граници заплењено 8.600 паклица цигарета

rssBookmark and Share

Прешево 27.08.2016. Јужна Србија Инфо

Цариници су 23. августа 2016. године на граничном прелазу Прешево запленили 8.600 различитих цигарета.

У Прешеву на граници заплењено 8.600 паклица цигарета

Цигарете „Monte Carlo“, „LD“, „Bond“ и „Pall Mall“ покушао је да у нашу земљу прокријумчари држављанин Србије, 49-годишњи Врањанац, који је путовао у друштву супруге и на претходно уобичајено питање цариника рекао да са собом носе само личне ствари.

Њихов аутомобил „WV Bora“ врањских регистарских ознака је ипак издвојен за детаљан преглед. Том приликом је из фабричких шупљина пртљажника, рукохвата задњег седишта и из једне од путних торби извађено 430 паклица поменутих цигарета са акцизним маркицама Републике Македоније.

Путници који имају намеру да нешто прокријумчаре, вероватно рачунају да је царинска контрола на граничним прелазима слабија услед гужви којих још увек има, нарочито током викенда, јер летња туристичка сезона још траје.

 Међутим, то је погрешна претпоставка, јер цариници осим искуства и осећаја за кријумчаре, располажу и разним другим алатима, техникама и методама, којима непогрешиво селектују и издвајају потенцијалне прекршиоце. На тај начин се не доводи у питање брз проток путника и робе, али се истовремено спроводи адекватна царинска контрола.
 


#   Прешево   цигарете   царина   кријумчарење   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима