Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Preševu na granici zaplenjeno 8.600 paklica cigareta

rssBookmark and Share

Preševo 27.08.2016. Južna Srbija Info

Carinici su 23. avgusta 2016. godine na graničnom prelazu Preševo zaplenili 8.600 različitih cigareta.

U Preševu na granici zaplenjeno 8.600 paklica cigareta

Cigarete „Monte Carlo“, „LD“, „Bond“ i „Pall Mall“ pokušao je da u našu zemlju prokrijumčari državljanin Srbije, 49-godišnji Vranjanac, koji je putovao u društvu supruge i na prethodno uobičajeno pitanje carinika rekao da sa sobom nose samo lične stvari.

Njihov automobil „WV Bora“ vranjskih registarskih oznaka je ipak izdvojen za detaljan pregled. Tom prilikom je iz fabričkih šupljina prtljažnika, rukohvata zadnjeg sedišta i iz jedne od putnih torbi izvađeno 430 paklica pomenutih cigareta sa akciznim markicama Republike Makedonije.

Putnici koji imaju nameru da nešto prokrijumčare, verovatno računaju da je carinska kontrola na graničnim prelazima slabija usled gužvi kojih još uvek ima, naročito tokom vikenda, jer letnja turistička sezona još traje.

 Međutim, to je pogrešna pretpostavka, jer carinici osim iskustva i osećaja za krijumčare, raspolažu i raznim drugim alatima, tehnikama i metodama, kojima nepogrešivo selektuju i izdvajaju potencijalne prekršioce. Na taj način se ne dovodi u pitanje brz protok putnika i robe, ali se istovremeno sprovodi adekvatna carinska kontrola.
 


#   Preševo   cigarete   carina   krijumčarenje   Granični prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima