Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Убијен Србин код Ђаковице

rssBookmark and Share

02.10.2011. Аutor : Ž.J. |

Александар Путник (51) из Велике Хоче убијен је ноћас нешто после поноћи у месту Зрзе недалеко од Ораховца, а његов син Добрица је тешко рањен, сазнаје ''Јужна Србија''.

На оца и сина пуцано је с леђа, док су излазили из локала у селу Зрзе.

Прво је погођен отац Александар. Његов син Добрица је покушавао да му помогне, након чега је погођен из ловачке пушке у пределу врата, а према сазнањима КИМ радија, поломљена му је и рука.

Добрица је, после рањавања, успео да утрчи у аутомобил, возио је неколико стотина метара, након чега је аутомобил слетео с пута и преврнуо се.

Председник Општине Ораховац Маријан Шарић рекао је да је повређени Добрица, који је након рањавања збринут у болници у Призрену, изгубио доста крви и да има гелере по читавом телу, али да је ван животне опасности.

Према Шарићевим речима, тело убијеног Александра Путника се налази на обдукцији у Приштини.

-Ово је велика трагедија. Ми 12 година живимо у страху. Ово је још један у низу инцидената и напада који нам јасно стављају до знања да нисмо заштићени, истакао је Шарић.

Портпарол Косовске полиције за регион Призрена Хазир Бериша потврдио је да је на оца и сина пуцано из ватреног оружја када су излазили из ресторана и да је Александар Путник одмах подлегао ранама.

-Претпоставлаја се да је на ове људе пуцано из заседе када су излазиле из ресторана. Полиција је заврсила увиђај и, у оквиру истраге, извршила претрес на неколико локација у близини ресторана у Зрзу, где су се убиство и рањавање догодили, рекао је Бериша.

Бериса није саопштио који су мотиве убиства и рањавања Срба из Велике Хоче.


#   полиција   убиство   председник општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима