Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ubijen Srbin kod Đakovice

rssBookmark and Share

02.10.2011. Autor : Ž.J. |

Aleksandar Putnik (51) iz Velike Hoče ubijen je noćas nešto posle ponoći u mestu Zrze nedaleko od Orahovca, a njegov sin Dobrica je teško ranjen, saznaje ''Južna Srbija''.

Na oca i sina pucano je s leđa, dok su izlazili iz lokala u selu Zrze.

Prvo je pogođen otac Aleksandar. Njegov sin Dobrica je pokušavao da mu pomogne, nakon čega je pogođen iz lovačke puške u predelu vrata, a prema saznanjima KIM radija, polomljena mu je i ruka.

Dobrica je, posle ranjavanja, uspeo da utrči u automobil, vozio je nekoliko stotina metara, nakon čega je automobil sleteo s puta i prevrnuo se.

Predsednik Opštine Orahovac Marijan Šarić rekao je da je povređeni Dobrica, koji je nakon ranjavanja zbrinut u bolnici u Prizrenu, izgubio dosta krvi i da ima gelere po čitavom telu, ali da je van životne opasnosti.

Prema Šarićevim rečima, telo ubijenog Aleksandra Putnika se nalazi na obdukciji u Prištini.

-Ovo je velika tragedija. Mi 12 godina živimo u strahu. Ovo je još jedan u nizu incidenata i napada koji nam jasno stavljaju do znanja da nismo zaštićeni, istakao je Šarić.

Portparol Kosovske policije za region Prizrena Hazir Beriša potvrdio je da je na oca i sina pucano iz vatrenog oružja kada su izlazili iz restorana i da je Aleksandar Putnik odmah podlegao ranama.

-Pretpostavlaja se da je na ove ljude pucano iz zasede kada su izlazile iz restorana. Policija je zavrsila uviđaj i, u okviru istrage, izvršila pretres na nekoliko lokacija u blizini restorana u Zrzu, gde su se ubistvo i ranjavanje dogodili, rekao je Beriša.

Berisa nije saopštio koji su motive ubistva i ranjavanja Srba iz Velike Hoče.


#   policija   ubistvo   predsednik opštine
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima