Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Веровали или не: Шверц 150 килограма овчијих црева за кобасицу (ФОТО)

rssBookmark and Share

Градина 11.02.2020. Јужна Србија Инфо

Да правила нема и да се заиста кријумчари апсолутно све што доноси зараду, показује и случај који се догодио 10. фебруара 2020. године на прелазу Градина, када су цариници запленили око 150 килограма свеже усољених овчијих црева за кобасицу.

Веровали или не: Шверц 150 килограма овчијих црева за кобасицу (ФОТО)

Прекршај је откривен приликом контроле на улазу у земљу, када је за детаљан преглед издвојен аутомобил „фолксваген пасат“ пиротских регистарских ознака.

Возач и сувозач, обојица држављани Србије рекли да немају ништа да пријаве, рекавши да су у суседној Бугарској куповали поклоне за дечје рођендане.

Да би поткрепили своју причу показали су цариницима два велика плишана медведа и рођенданску торту.

Међутим, када су цариници отворили пртљажник аутомобила остали су затечени, јер се у њему иза две канцеларијске столице налазила и гомила кеса са свеже усољеним овчијим цревима.

Неколико кеса са истом садржином пронађено је потом у простору резервне гуме, као и на задњем седишту и испод њега. Једна кеса је била сакривена испод пресвлаке сувозачког седишта, на којем је један од путника претходно седео.

Мерењем је утврђено да се ради о количини од 149 килграма, а као власник се пријавио 40-годишњи сувозач из Бабушнице, против кога је покренут прекршајни поступак.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   кобасице   црева
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима