Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Власнику "Сапутника" из Ниша одређен притвор

rssBookmark and Share

18.09.2011. Аutor : Agencija TANJUG , Stefan.R

Потпредседнику Фудбалског савеза Србије (ФС С) и нишком привреднику Драгану Ђорђевићу, кога је истражни судија Вишег суда у Нишу данас саслушао, одређен је притвор од месец дана и донето је решење о покретању истраге, рекла је портпарол тог суда Тамара Савић Цветановић.

Власнику

Ђорђевић се сумњичи да је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја, у саизвршилаштву, рекла је Савић Цветановић.

Дорђевићу је притвор одређен, како је рекла, због опасности утицаја на сведоке и ометања поступка.
Сумња за извршење тог дела није у вези са Ђорђевићевом функцијом у ФС С већ је у вези са делатношћу његове приватне фирме.

Ђорђевић је притворен јуче због сумње да је злоупотребио службени положај тако што је самовољно отписао дуг према својој фирми у стечају,а за рачун фирме своје супруге и сина, чиме је оштетио друге повериоце, пренели су локални медији.

Он је власник фирме "Сапутник" у стечају (ранији "Путник" Ниш) и кафане "Синђелић", а на челу је и Фудбалског клуба "Синђелић" који се такмичи у Првој лиги.

Ђорђевић је један од најближих сарадника председника ФСС Томислава Караџића, а на место потпредседника националног савеза дошао је током мандата претходног првог човека Звездана Терзића. Ђорђевић важи за једног од најзаслужнијих за долазак Караџића на функцију. Коментар о хапшењу добили смо и од председника Фудбалског савеза Србије.

-За хапшење сам сазнао из медија. Не могу много да коментаришем, јер никакав званичан допис нисмо добили. Ђорђевић је један од потпредседника савеза и мојих сарадника. У Савезу није учинио ништа слично, а оно што је радио ван нашег Савеза то је питање за неке друге органе - рекао је за СПОРТАЛ.РС Караџић.

Ђорђевић је и председник ФК Синђелић из Ниша. Био је и председник Фудбалског савеза Региона Источне Србије.

Ово је други блиски сарадник председника ФСС Томислава Караџића који је ухапшен у последње време.

Због сумње да је утајио порез и бавио се прањем новца у августу је приведен Предраг Петричевић з Суботице, јавности познатији као власник фирме СМБ градња, која је један од извођача радова на изградњи српске "куће фудбала" у Старој Пазови.


#   локални медији   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима