Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

In memoriam Иван Јовановић

rssBookmark and Share

Ниш 14.11.2017 niskevesti.rs

Данас је у 85. години живота преминуо професор и бивши спортиста Иван Јовановић, отац Милана Јовановића прослављеног спортисте у Поверлифтинг и Стронгмен такмичењима.

In memoriam Иван Јовановић

Професор Јовановић имао је богату, како научну тако и спортску каријеру. На Универзитету у Нишу учествовао је у реализацији бројних научно-истраживачких пројеката од ширег значаја, од којих су готово сви презентовани на научним скуповима из области антропологије, физичке културе и информатике.

Био је редовни професор кошарке на Факултету спорта и физичког васпитања и гостујући професор у Новом Саду, Скопљу, Приштини и Бања Луци.

Иван Јовановић био је кандидат за репрезентативца и кошаркаш КК „Партизан“ од 1948. до 1959. у генерацији са Бором Станковићем, Радомиром Шапером, Мирком Марјановићем и другима. Након играчке каријере тренирао је јуниорску и женску екипу КК „Партизан“.

КК Партизан 1952/1953. Стоје Борисав Станковић, Иван Јовановић, Мирко Марјановић (други, трећи и четврти слева), чуче Радомир Шапер и Чеда Стојановић (други и трећи слева)

1965. године стиче звање савезног судије у кошарци, а 1981. изабран је за председника судијске организације Кошаркашког савеза Србије.

Време, место и датум сахране биће накнадно објављени.

niskevesti.rs

Коментара: 0


#   Ниш   In memoriam   Иван Јовановић   Милан Јовановић Strongman
@milan_strongman @
[ Додај коментар ]