Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изградња станова за припаднике снага безбедности почиње у Врању

rssBookmark and Share

Врање 28.01.2018. Јужна Србија Инфо

Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је јуче да ће изградња станова за припаднике војске, полиције и безбедносних служби почети прво у Врању.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Михајловић је, гостујући на Радио-телевизији Србије (РТС), истакла да ће се „лекс специјалис“, којим ће се процес изградње убрзати, наћи у Скупштини Србије најкасније у марту.

Она је додала да је за изградњу станова за сада предвиђено шест градова у Србији ­– Београд, Нови Сад, Ниш, Краљево, Крагујевац и Врање, и истакла да су све локације спремне и да је само питање да ли ће изградња почети у марту, априлу или мају.

Михајловић је рекла да су потребе припадника снага безбедности много веће од 7.500 станова, уз напомену да постоје градови са којима се разговара, а који ће такође бирати локације за даљу градњу.

Доношење „лекс специјалиса“, како је навела, омогућиће да процес градње буде бржи и ефикаснији.

Према њеним речима, цена квадратног метра неће моћи да се повећава накнадно, с обзиром на то да ће „лекс специјалис“ дефинисати максималну цену.

То нису социјални станови, биће у складу са свим стандардима градње. То је добро за грађевинарство и за грађевинаре, при чему ће сав материјал за изградњу бити домаће производње, поручила је Михајловић.


#   Врање   Крагујевац   Зорана Михајловић   станови   изградња   Нови Сад   социјални станови   безбедносне снаге
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима