Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још један дан за плаћање пореза на имовину

rssBookmark and Share

14.05.2015. С.Л. Јужна Србија Инфо

Рок за плаћање пореза на имовину истуче у петак, а према додадашњим подацима Управe за финансије у Нишу, одзив грађана је слаб.

Пореска управа, Фото: www.ingpluspro.com
Пореска управа, Фото: www.ingpluspro.com

15. мај је рок за плаћање друге аконтације за 2015.годину. Претходна аконтација је доспела за плаћање 18. фебруара, и тада је био добар одзив, сада је слабији, кажу у Управи за финансије у Нишу, и подсећају да од 16. маја почиње да тече камата на другу аконтацију ако није плаћена. Нема потребе да обвезници везују другу аконтацију са достављањем решења за 2015. годину, израда решења је у току, решења се сваке године достављају јуна месеца грађанима, а мало је компликованија процедура за штампу и израду решења за велики град као што је Ниш. Али то не ослобађа грађане плаћања, друга аконтација се плаћа у висини претходне, као што су плаћали у фебруару. Онда када добију решење, имају 15 дана да, ако има увећања, уплате разлику, ако је по решењу износ мањи, онда су у претплати, и то ће моћи да користе као умањење за трећу рату, која је у августу, кажу у Управи за финансије.

У Нишу има око 90.000 пореских обвезника, а ових дана уплаћује по хиљаду до две, јуче је порез на имовину, другу аконтацију, уплатило 2.300 обвезника, према подацима из Управе за финансије.


#   Пореска управа   рок за плаћање   порез на имовину
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима