Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кркобабић у Нишу: Пензионери заслужили попуст у трговини од пет одсто

rssBookmark and Share

25.11.2017. Бета

Министар без портфеља у Влади Србије задужен за регионални развој и рад јавних предузећа Милан Кркобабић рекао је данас у Нишу да би велике мултинационалне компаније и трговински ланци у Србији требало да покажу друштвену одговорност одобравањем сталног попуста пензионерима од пет одсто.

Кркобабић у Нишу: Пензионери заслужили попуст у трговини од пет одсто

Кркобабић је подсетио да се за пензије годишње издваја око пет милијарди евра и да скоро сав тај новац иде у потрошњу, за плаћање рачуна и набавку потрепштина попут хране и одеће.

"Попуст од пет одсто износи између 200 и 250 милиона евра. То је у рангу онога што су пензионери годишње давали да ова земља стане на ноге", рекао је Кркобабић на трећем Сајму пензионера одржаном у Дому Војске Србије у Нишу.

Према његовим речима, пензионери су хероји фискалне консолидације и заслужују поштовање као и то да им на адекватан начин буде враћено све што су учинили за земљу.

"Велике мултинационалне компаније и трговински ланци добили су шансу да послују у Србији и да се боре за тражњу од пет милијарди евра коју пензионери износе на тржиште. Могу да им се барем мало реванширају, а прави начин је попуст", изјавио је Кркобабић.

Он је рекао и да пензионери не морају да брину за пензије, да ће оне бити "реалне, сигурне и из реалних извора".

Сајам пензионера окупио је око 40 излагача, пре свега банака, осигуравајућих и фармацеутских кућа.

Сајам ће бити отворен и сутра од 10 до 18 часова, а главни покровитељ је Банка поштанска штедионица.


#   Поштанска штедионица   пензионери   Милан Кркобабић   Сајам за пензионере
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима