Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кучеви нових станова за 152 припадника ВС и МО у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 21.03.2022. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић доделили су данас у Нишу кључеве 152 стана за активне и пензионисане припаднике Министарства одбране и Војске Србије.

Фото: Влада Србије
Фото: Влада Србије

Брнабић је том приликом изразила захвалност припадницима система одбране и њиховим породицама на свему што раде и што воле и чувају нашу земљу.

Премијерка је најавила да ће крајем јуна бити додељено још 190 станова из државног пројекта станоградње за службе безбедности, као и да се ускоро прелази и у фазу 1Б, што је додатних 1.188 станова за припаднике служби безбедности.

Оно што смо до сада урадили није довољно да имате живот какав заслужујете. Имамо још много тога да радимо, да подигнемо додатно стандард, плате и да вам обезбедимо кров над главом, поручила је oна.

Стефановић је изразио задовољство због тога ће 152 породице припадника Војске Србије и Министарства одбране решити стамбено питање, додавши да је ово начин да им држава захвали за све што су учинили за њу.

Потпредседник Владе је подсетио на то да је у претходној години успешно решено стамбено питање за више од 1.400 припадника Војске Србије и Министарства одбране кроз различите моделе који су били на располагању.

Он је исказао захвалност председници Владе на свим активностима које су предузете у последњих неколико година са Градом Нишом, а које су омогућиле да овај пројекат буде завршен и да у наредном периоду овде, поред зграда, буду изграђене саобраћајнице, као и објекти инфраструктуре.

Стефановић је нагласио да са поносом можемо рећи да су наши војници данас боље опремљени, имају бољи стандард и веће плате, али да ће се у наредном периоду радити на томе да се то још више побољша.

Церемонији су присуствовали и градоначелница Ниша Драгана Сотировски, председник Скупштине града Ниша Бобан Џунић, помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић, начелник Управе за инфраструктуру пуковник Слободан Старчевић, као и чланови породица припадника система одбране који су данас добили станове.


#   Ниш   станови   Ана Брнабић   Министарство одбране   Милосав Симовић   Војска Србије
@anabrnabic @mo_i_vs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима