Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kučevi novih stanova za 152 pripadnika VS i MO u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 21.03.2022. Južna Srbija Info

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović dodelili su danas u Nišu ključeve 152 stana za aktivne i penzionisane pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Brnabić je tom prilikom izrazila zahvalnost pripadnicima sistema odbrane i njihovim porodicama na svemu što rade i što vole i čuvaju našu zemlju.

Premijerka je najavila da će krajem juna biti dodeljeno još 190 stanova iz državnog projekta stanogradnje za službe bezbednosti, kao i da se uskoro prelazi i u fazu 1B, što je dodatnih 1.188 stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Ono što smo do sada uradili nije dovoljno da imate život kakav zaslužujete. Imamo još mnogo toga da radimo, da podignemo dodatno standard, plate i da vam obezbedimo krov nad glavom, poručila je ona.

Stefanović je izrazio zadovoljstvo zbog toga će 152 porodice pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane rešiti stambeno pitanje, dodavši da je ovo način da im država zahvali za sve što su učinili za nju.

Potpredsednik Vlade je podsetio na to da je u prethodnoj godini uspešno rešeno stambeno pitanje za više od 1.400 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane kroz različite modele koji su bili na raspolaganju.

On je iskazao zahvalnost predsednici Vlade na svim aktivnostima koje su preduzete u poslednjih nekoliko godina sa Gradom Nišom, a koje su omogućile da ovaj projekat bude završen i da u narednom periodu ovde, pored zgrada, budu izgrađene saobraćajnice, kao i objekti infrastrukture.

Stefanović je naglasio da sa ponosom možemo reći da su naši vojnici danas bolje opremljeni, imaju bolji standard i veće plate, ali da će se u narednom periodu raditi na tome da se to još više poboljša.

Ceremoniji su prisustvovali i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić, pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić, načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Slobodan Starčević, kao i članovi porodica pripadnika sistema odbrane koji su danas dobili stanove.


#   Niš   stanovi   Ana Brnabić   Ministarstvo odbrane   Milosav Simović   Vojska Srbije
@anabrnabic @mo_i_vs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima