Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловић: У марту почиње изградња 7.400 станова

rssBookmark and Share

Ниш 20.01.2018. Јужна Србија Инфо

Лoкaциjе нa којимa мoгу дa сe грaдe стaнoви зa припaдникe војске и полиције већ су припрeмљeнe и 7.400 стaнoвa мoжe дa пoчнe дa сe грaди у другoм и трeћeм квaртaлу ове гoдинe, изjавилa jе јуче потпредседница Владе и министaркa грaђeвинaрствa, саoбрaћаја и инфрaструктурe, проф. др Зoрaнa Mихаjлoвић.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Припремили смо локације на којима могу да се граде станови већ од марта, у шест градова. Засад је одређена једна локација у Београду, а станови ће се такође градити и у Врању, Нишу, Краљеву, Крагујевцу, Новом Саду”, рекла је Михајловићева након данашње друге седнице Комисије за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности.

Она је рекла да су и други градови изразили жељу да се укључе у програм изградње станова за припаднике снага безбедности, као што су Лесковац, Обреновац, Кикинда, а да потребе постоје и у Новом Пазару, Пријепољу, Ужицу и Чачку.

“У наредном периоду разговараћемо са градским властима у тим градовима и тражићемо од њих да нам предложе припремљене локације, са планском документацијом, опремљене комуналном инфраструктуром, о чему ћемо такође разговарати на наредној седници”, рекла је Михајловићева.

Најмања спратност зграда које ће се градити за припаднике сектора безбедности биће четири спрата, цена ће у просеку износити 500 евра по квадратном метру, а за изградњу једне зграде потребно је око годину дана.

“Ускоро ће бити познати и други детаљи, начин на који се субвенционише, који су услови кредитирања, колико је учешће државе, а очекујем да до наредне седнице добијемо предлог модела финансирања од Министарства финансија”, рекла је потпредседница Владе.

Градови који су до сада исказали потребу да буду део програма изградње станова за припаднике снага безбедности су Ужице, Чачак, Лесковац, Нови Пазар, Панчево, Пирот, Пожаревац, Пријепоље, Ваљево, Зрењанин, Бор и Зајечар.

 


#   Ниш   Зорана Михајловић   станови   Нови Пазар   БИА   седница Владе   Војска Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима