Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловићева: Градићемо станове за 110 ромских породица у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 29.05.2018. Јужна Србија Инфо

Потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић и градоначелник Ниша Дарко Булатовић потписали су данас Протокол о сарадњи између Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Србији за период 2016-2025. и Града Ниша на праћењу реализације пројекта пресељења становника насеља Црвена звезда, како би им се обезбедили адекватни услови за становање.

Михајловићева: Градићемо станове за 110 ромских породица у Нишу

„Протокол који смо данас потписали веома је важан јер њиме решавамо стамбено питање за 110 ромских породица. На овом пројекту смо радили две године и хвала граду Нишу на разумевању и заједничком раду, јер без пуног укључивања локалних заједница нема разговора о томе да можемо да постигнемо да се ромска заједница укључи у нормалан живот какав имају други грађани“, изјавила је Михајловићева.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић истакао је да су промовисање доброг управљања и оснаживање ромске заједнице заједнички циљеви Града Ниша и Владе Србије.

„Овог тренутка налазимо се у завршној фази једног од значајних пројеката који је подршка и протоколу који смо данас потписали, а то је изградња 50 стамбених јединица за ромску популацију. Протокол који је данас потписан логичан је наставак добрих активности које на нивоу локала са Владом Србије заједно радимо, а с циљем смањења сиромаштва Рома, пуног укључивања у заједницу, као и стварања услова за виши стандард и боље услове живота“, изјавио је Булатовић.

 


#   Ниш   Роми   Зорана Михајловић   Косово и Метохија   Дарко Булатовић   станови   Црвена Звезда насеље
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима