Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мрамор: Држава заборавила на нас

rssBookmark and Share

Мрамор 11.09.2011. Извор: Б92

Мештани нишког насеља Мрамор чије су куће због клизишта проглашене небезбедним за становање, тврде да су и град и држава заборавили на њих.

Мрамор: Држава заборавила на нас

Ниш --Око 40 угрожених породица живи у изнајмљеним становим за које од града добијају надокнаду од 10.000 динара, док им целокупна имовина пропада у кућама које су градили целог живота.

Љиљана Стојановић се са својом породицом с Косова доселила у Мрамор а онда је због клизишта морала да напусти и новостечени дом.

Сада живе у изнајмљеном стану за који од града добијају 10.000 динара месечно, а покућство пропада у нарушеној кући.

За разлику од Стојановица породица Радисављевић нема право чак ни на надокнаду од града за трошкове кирије иако је грађевинска инспекција кућу у којој живе прогласила небезбедном и наложила исељење.

Од 2006. када су куће у Мрамору почеле да се руше због клизишта, само 10 породица добило је кров над главом, док осталих четрдесетак породица од којих су многе добиле решење о исељењу губе наду да ће им проблем икада бити решен.

Градоначелник Ниша Милош Симоновић који је пре два месеца обећао мештанима скори почетак радова на изградњи њихових станова, каже да је новац обезбеђен и да решавање проблема почиње од наредне седнице скупштине Србије.

Према Симоновићевим речима власници нарушених кућа би нове станове требало да добију већ наредне године.



#   Милош Симоновић   Љиљана Стојановић   Мрамор   грађевинска инспекција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима