Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Не крећите колима на југ Србије - свуда је лед

rssBookmark and Share

04.02.2012. Извор: Танјуг

На свим магистралним и регионалним путевима на југу Србије због ледене кише која је почела предвече, ситуација је постала крајње критична.

Портпарол полицијске управе у Врању Драган Стаменковић рекао је Танјугу да он у овом крају нешто слично скоро да не памти.

Не крећите колима на југ Србије - свуда је лед

"Киша која је почела да пада око 16 часова, постепено је прешла у ледену кишу, тако да је у овом тенутку све оковано у лед, а саобраћајнице личе на огледала", каже Стаменковић.

Он апелује на возаче да зуставе возила тамо где су се затекли, да затраже и сачекају помоћ, а онима који су намеравали да путују, да ни по коју цену вечерас не седају за управљач аутомобила.

Дежурни осматрач у Метеоролошкој станици у Врању, Љиљана Поповић Стошић каже да се у последњих 20 године тако нешто није догодило.

"У касним поподневним сатима пало је осам литара ледене кише на један метар квадратни. При додиру за земљом створена је ледена плоча која је оковала земљу, дрвеће и зграде", каже Поповић Стошић.

Из Центра за ванредне ситуације у Врању саопштавају да је од 17,30 часова на свим магистралним и регионалним путним правцима југа Србије ситуација постала крајње критична.

Они упозоравају вожаце да је најбезбедније да се зауставе тамо где су се задесили и да сачекају пролазак невремена.

У Хитној помоћи Здравственог центра у Врању кажу да су, у последња два сата, четири лица затражила помоћ од последица падова на улици.

"Саветујем свима да обавезно одложе све своје обавезе које изискусју излазак на улицу или вожњу колима", поручио је Др Иван Антић, дежурни у Хитној помоћи.

 


#   лед   Иван Антић   Ана Поповић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима