Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нема масовне гробнице Албанаца код Медвеђе

rssBookmark and Share

09.09.2011. М.Ивановић, Блиц

Представници Комисије за нестала лица током рата на Косову 1999. године саопштили су данас да у селу Сијарина код Медвеђе није пронађена гробница.

Чланови Комисије за нестала лица током рата на Косову
Чланови Комисије за нестала лица током рата на Косову

Комисија је терен од 50 ари истраживала јуче и данас, на основу раније инфорамције да се у тој вишенационалној средини налази масовна гробница са телима Албанаца.

- На сумњивој деоници су ископана 14 канала и до дубине од једног метра. Нисмо наишли на трагове масовне гобнице, нити на трагове било каквог гроба. Утврдили смо да земља на тој деоници није померана. Дакле, нема никаквих доказа и информација је била лажна - казао је за “Блиц” Пренк Ђетај, вођа приштинске делагације за нестала лица.

Радови на претраживању сумњивог терена, који се налази поред православног гробља у Сијарини, почели су јуче, а завршени данас.

Поред чланова српске и приштинске делегације, које чине заједничку Комисију за нестала лица, претраживању терена у Сијарини присуствовали су и представници Умника, Еулекса, Међународног комитета за нестала лица са седиштем у Сарајеву и представници Суда за ратне злочине у Београду


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима