Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови домови за социјално угрожене у Владичином Хану

rssBookmark and Share

Владичин Хан 26.04.2017. Јужна Србија Инфо

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Владимир Илић присуствовао је данас уручењу кључева за нове домове корисницима социјалног становања у Владичином Хану.

Нови домови за социјално угрожене у Владичином Хану

Девет ромских породица, корисника социјалне помоћи, чији су домови уништени у поплавама и клизиштима, преселиле су се из контејнера у нове домове опремљене основним намештајем и белом техником.

Илић је том приликом исказао захвалност на помоћи Делегацији ЕУ и организацији „Хелп“, које су финансирале овај пројекат, и додао да је политика Владе и ресорног министарства да се социјална давања не смањују, као што се не умањује ни једно право.

Он је подсетио на то да је наменским трансферима за развој услуга на локалном нивоу за општину Владичин Хан у 2017. години Министарство опредилило 4.041.701 динар. 

Ресорно министарство на месечном нивоу из буџета издваја 4.358.324 динара за новчану социјалну помоћ коју остварује 445 породица, односно 1.163 особе које су на евиденцији Центра за социјални рад у Владичином Хану, прецизирао је Илић.

Коментара: 0


#   Владичин Хан   станови   социјално угрожени   промоција   Владимир Илић   Министарство рада
@


 


[ Додај коментар ]