Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi domovi za socijalno ugrožene u Vladičinom Hanu

rssBookmark and Share

Vladičin Han 26.04.2017. Južna Srbija Info

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Vladimir Ilić prisustvovao je danas uručenju ključeva za nove domove korisnicima socijalnog stanovanja u Vladičinom Hanu.

Novi domovi za socijalno ugrožene u Vladičinom Hanu

Devet romskih porodica, korisnika socijalne pomoći, čiji su domovi uništeni u poplavama i klizištima, preselile su se iz kontejnera u nove domove opremljene osnovnim nameštajem i belom tehnikom.

Ilić je tom prilikom iskazao zahvalnost na pomoći Delegaciji EU i organizaciji „Help“, koje su finansirale ovaj projekat, i dodao da je politika Vlade i resornog ministarstva da se socijalna davanja ne smanjuju, kao što se ne umanjuje ni jedno pravo.

On je podsetio na to da je namenskim transferima za razvoj usluga na lokalnom nivou za opštinu Vladičin Han u 2017. godini Ministarstvo opredililo 4.041.701 dinar. 

Resorno ministarstvo na mesečnom nivou iz budžeta izdvaja 4.358.324 dinara za novčanu socijalnu pomoć koju ostvaruje 445 porodica, odnosno 1.163 osobe koje su na evidenciji Centra za socijalni rad u Vladičinom Hanu, precizirao je Ilić.

Komentara: 0


#   Vladičin Han   stanovi   socijalno ugroženi   promocija   Vladimir Ilić   Ministarstvo rada
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}