Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након разговора са градоначелницом обустављена блокада старог пута Ниш–Алексинац

rssBookmark and Share

Ниш 26.05.2022. Јужна Србија Инфо

Након што су од градоначелнице Драгана Сотировски добили обећање да ће наредне недеље добити саобраћајну сигнализацију на тој деоници пута, становници Чамурлије крај Ниша одлучили су данас да привремено „замрзну“ блокаде регионалног пута Ниш–Алексинац.

Фото: Н.Вести
Фото: Н.Вести

Мештани су протеклих осам дана свакодневно на један сат блокирали пут, како би се изборили за постављање саобраћајних знакова и „лежећих полицајаца“ који ће возачи натерати да смање брзину. На тај корак житељи Чамурлије одлучили су се због честих удеса, од којих је последњи био пре две недеље, а у којем је тешко повредјен шеснаестогодишњи дечак.

Према њиховим речима, на путу крај села не постоји ни један саобраћајни знак који би возаче упозорио да наилазе на насељено место, а протеклих деценија више од десет мештана је погинуло у удесима, док је велики број теже или лакше повређен. Председница Савета грађана Чамурлије Свјетлана Илић је, након састанка у Градској кући, изјавила да је протест замрзнут до 7. јуна, пошто би до тада требало да буде испуњен њихов захтев о постављању саобраћајне сигнализације.

„Добили смо информацију да „Путеви Србије“ завршавају техничку документацију и да ће наредне недеље бити постављени знакови које смо тражили. Нови састанак са градоначелницом имамо 7. јуна и уколико обећање не буде испуњено настављамо са протестима“, рекла је Илић.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски казала је да су мештани кренули „контра“ путем и најпре су протестовали, а онда тражили помоћ општине Црвени крст и града.

„Тај пут у надлежности „Путева Србије“, јер да је наш локални пут, ми би проблем одавно решили. Ми смо „Путеве Србије“ обавестили и почели су су са израдом техничке документације“, изјавила је Сотировски.

Мештани су данас од градоначелнице добили обећање да ће од 1. септембра градска линија од Брзог Борда до насеља Ратко Јовић бити продужена до Топонице, тако да ће добити градских превоз. Добили су обећање и о изградњи булевара на тој деоници пута, о уређењу гробља и о изградњи канализације у Чамурлији.


#   Ниш   саобраћај   Драгана Сотировски   блокада   Чамурлијски пут
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима