Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одборнику прете убиством

rssBookmark and Share

Алексинац 06.04.2011. Извор: Алексиначке новости

Данас је одржана 27. седница СО Алексинац, сазвана по захтеву 21 одборника, на којој је требало да се расправља о смени председника Скупштине општине Мирослава Стојковића и његовог заменика Новице Костића, обојице из Српске радикалне странке.

Одборнику прете убиством

Од одборника опозиције појавио само шеф одборничке групе Уједињених региона Србије Грујица Вељковић који је нагласио да нема правног основа за одржавање седнице, јер је шест одборника опозиције повукло захтев за њеним одржавањем.

Присутни одборници ипак су гласали по поменутим тачкама и нису прихватили смену Стојковића и Костића.

Скупштина је констатовала и оставку одброника Животе Миленковића из Алексиначког Бујмира, иако он тврди да се ради фалсификату његовог потписа.


Претње убиством и фалсификовање оставке

Иако су се алексиначка власт (СРС, ДСС и ПУПС) и опозиција (ДС, Уједињени региони Србије, Покрет за општину Алексинац и СПС) оптуживали за незаконито лобирање и подмићивање одборника, нико није изнео конкретне доказе за то, мада су они грађанима очигледни, јер је само у протеклих пар недеље запослено на пречац више радника у општинским предузећима и установама.

Међутим, оно што се дешавало у последња 24 сата ће у сваком случају бити посао истражних органа.

Одборник Живота Миленковић из Алексиначког Бујмира, у уторак је добио СМС поруку и претеће писмо у коме се његовом сину прети смрћу, уколико се појави на заседању Скупштине данас.

Такође је јуче на писарници општине Алексинац неко предао оставку Миленковића за коју он тврди да је фалсификат.


У изјави за Алексиначке новости каже:

- Разлог претњи лежи у томе што сам се након неколико година, које сам провео као члан Нове Србије, вратио у Демократску странку.

Писмо је потписано бројем телефона са ког ми је стигао СМС, а случај сам исте вечери пријавио полицији.

Неко је јуче, у току дана, фалсификовао мој потпис и предао моју оставку на писарници Општинске управе.

Иако сам упозорио председника Скупштине да се ради о фалсификату одборници су констатовали моју оставку због чега ћу поднети кривичну пријаву надлежним органима. Себе и даље сматрам одборником СО Алексинац – каже Миленковић.


Прелазак шефа одборника СРС у опозицију

Данашње заседање је обележио и прелазак шефа одборничке групе Српске радикалне странке др Радована Живадиновића у Уједињене регионе Србије.

Доктор Живадиновић је свој прелазак у редове опозиције саопштио на самој Скупштини својим дојучерашњим партијским друговима, након чега је уследило низ увреда и провокација на његов рачун.

Према изјашњавању и гласању алексиначких одборника на последње две седнице, може се рећи да је још увек непознаница колико одборника има власт, а колико опозиција, а након одлуке да Скупштина констатује фалсификовану оставку Миленковића, не може се тачно утврдити ни тачан број одборника у СО Алексинац. Требало би да их је 55.


#   Алексинац   Грујица Вељковић   24 сата   Живота Миленковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима