Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржан Пети фестивал математике, „МАТЕМАТИКА У МАЈУ 5“

rssBookmark and Share

Ниш 13.05.2019. Јужна Србија Инфо

У Нишу је одржан Пети Фестивал математике, „МАТЕМАТИКА У МАЈУ 5“ у организацији удружења „НиМат-Нишка математика“ под покровитељством Градске општине Медијана

Одржан Пети фестивал математике, „МАТЕМАТИКА У МАЈУ 5“

Одржан је Пети фестивал математике, „МАТЕМАТИКА У МАЈУ 5“ у организацији удружења „НиМат-Нишка математика“ под покровитељством Градске општине Медијана. Манифестација је ове године одржана под насловом „Математиком до звезда“, у знаку 140 година од рођења Милутина Миланковића.

У 16 радионица и исто толико предавања,  учествовало је више од 200 ученика, студената, научних радника у области СТЕМ – наука.Традиција да се све популарнији фестивал одржава сваке године доприноси да се математика приближи свим генерацијама, кроз интерактивне радионице, изложбе, предавања, компјутерске математичке игрице, које су припремили наставници, учитељи и остали учесници фестивала. Промотери науке били су наставници са својим ђацима из Алексинца, Прокупља, Ниша, Лесковца, Новог Пазара, Смедерева, Чачка, Панчева, Бора, Крагујевца, Мерошине, Власотинца, као и гости из српске школе „Никола Тесла“ из Будимпеште. 

Градска општина Медијана је кроз ову манифестацију подржала развој науке и наставила интерактивну сарадњу са школама, у циљу што квалитетнијег образовања нових генерација. 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Никола Тесла   градске општине   Нишка математика   Градска општина   математика у мају 5
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима