Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опрезно: Управа царина у сусрет празницима и гужвама

rssBookmark and Share

Прешево 27.04.2016. Јужна Србија Инфо

Како се празновање православног Ускрса ове године поклапа са првомајским празницима, царинска служба појачава активности на свим граничним прелазима, па и на Градини и Прешеву.

Опрезно: Управа царина у сусрет празницима и гужвама

Припремајући се за повећани број путника који долазе или само пролазе кроз Србију. Царинска служба је већ  предузела све мере, како би се спречила непотребна задржавања.

Путнике, који планирају прелазак границе, подсећамо да је Србија транзитна земља на путу ка Бугарској и Турској, те да је притисак на прелазе током празника потпуно очекувана појава. Уколико су у могућности, путници би требало да бирају алтернативне уместо најфреквентнјих граничних прелаза.

На ударним прелазима, као што је Хоргош, биће отворене све траке (шест за путнички и једна за аутобуски саобраћај), а смене ће бити појачане додатним бројем службеника. Уместо преко Хоргоша, током највећих гужви боље је користити прелазе: Ђала, Бачки Виногради, Бајмок или Келебија. Алтернатива увек оптерећеним Батровцима је Шид, а за Прешево је то гранични прелаз Прохор Пчињски. 

Подразумева се да се од царинских службеника поред квалитетне и ефикасне контроле робе очекује професионалан и пријатан однос према путницима. Ефикасни царински службеници и добро информисани путници заједно доприносе убрзавању граничне процедуре, смањењу гужви, пријатнијем и лепшем путовању.


#   Прешево   Димитровград   празници   Ускрс   Прохор Пчињски   Управа царина   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима