Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Ослобођење од Турака" и Дан 4. бригаде

rssBookmark and Share

Врање 01.02.2019. Јужна Србија Инфо

У оквиру прославе Дана ослобођења од Турака, Дана бригаде и славе Светог Атанасија Великог, у касарни "Први пешадијски пук Књаза Милоша Великог" јуче је одржана војна свечаност, којој је присуствовао и градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима.

"Ослобођење од Турака" и Дан 4. бригаде

Присутнима се најпре обратио командант 4. бригаде Копнене војске, генерал Слободан Стопа, наглашавајући да ова јединица штити интересе државе и свог народа, доприносу миру у свету и помаже народу кад год и где год затреба.

„Високо вредновање наших остварених резултата у прошлој години, обавеза је више у испуњавању задатака у овој години“, рекао је генерал Стопа и додао:

„Јесмо и остајемо део чврстог строја Копнене војске и Војске Србије, у циљу безбедности, мира и боље будућности наше Србије“.

Након тога, Слободан Миленковић је честитао је празник окупљенима и у свом обраћању припадницима 4. бригаде истакао да се разликују времена али да је љубав српског војника према својој отаџбини одувек, била и јесте, неупитна и бескомпромисна. „Војници су ослонац војске, а војска ослонац народа. Ви носите барјак слободе, ви сте тврђава која штити, ви сте разлог нашег спокоја и мирног сна. Сваку недаћу локалне заједнице, решавали сте као своју. Професионалним односом и узајамним поштовањем, заслужили сте безусловно поверење суграђана“, рекао је градоначелник Миленковић и нагласио да је локална самоуправа међу првима пружила пуну подршку изградњи станова за припаднике снага безбедности, што ће допринети решавању животних питања њених припадника.

Свечаности је поред званица из друштвеног и политичког живота присуствовао и генерал Милосав Симовић, командант Копнене војске. Он је честитао јединици дан 4. бригаде и крсну славу уз похвалу за професионалност и посвећеност њених припадника послу и држави.

„Нека вас Бог чува, а ви будите чувари грађана Пчињског округа и наше миле отаџбине Србије“, речи су генерала.

На крају свечаности уручена су признања и награде заслужним појединцима и војницима у реализацији задатака, након чега је уследио и свечани дефиле  припадника 4. бригаде Копнене Војске.


#   Врање   локална самоуправа   Слободан Миленковић   Милосав Симовић   Копнена војска   Касарна "Први пешадијски пук"   Дан ослобођења од Турака   4. бригада Копнене војске
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима