Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У ДЗ Куршумлија нема таблета Ранисан

rssBookmark and Share

Куршумлија 19.03.2011. Стефан Радовић

На стационарном одељењу Дома здравља у Куршумлији, веровали или не, нема најобичнијег ''Ранисана" сазнаје редакције Јужне Србије од нашег добро обавештеног извора из ове установе.

У ДЗ Куршумлија нема таблета Ранисан

На стационрном одељењу Дома здравља у Куршумлији на коме је начелница Др Живана Радовановић, специјалиста интерне медицине и члан првостепене лекарске комисије, нема најобичнијег ''Ранисана", у шта се лично уверио и наш новинар .

Неколико медицинских сестара и пацијената с којима смо покушали да поразговарамо, казали су нам да је тачно да на одељењу тренутно нема "Ранисан" таблета, али да имају ампуле које се дају пацијентима.

Због сазнања до којег смо дошли наш новинар се упутио ка стационарном одељењу, како би лично проверио инфомације. Након куцања на врата, која су била закључана, изашла је дежурна медицинска сестра (име познато редакцији).

Сестра : Изволите ?
Новинар : Мене је послала докторка да ми дате једну таблету Ранисана, ужасно ме боли стомак .
Сестра : Немамо на одлељењу таблете Ранисана, само ампуле.
Новинар : Немате ни једну таблету?
Сестра : Вратите се и реците докторки да немамо.

С обзиром на то да током јучерашњег дана нисмо успели да ступимо у контакт са начелницом поменутог одељења Др Живаном Радовановић, специјалистом интерне медицине, како би нам објаснила зашто на одељењу нема наобичнијег лека Ранисан и да ли је то једини лек којег нема, редакција нашег порталаје упутила је званичан мејл директорки Дома здравља од које тражимо да нам Др Живана Радовановић у складу са правом на слободан приступ информацијама од јавног значаја одговори на спорна питања.

Нашој редакцији се обратила старица која се недавно лечила на поменутом одељењу са шокантном  причом коју због недостатка доказа, али и закона о информисању на жалост барем за сада нисмо у могућности да објавимо.

 


#   Куршумлија   медицинска сестра
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима