Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Патријарх освештао шопинг центар

rssBookmark and Share

Ниш 31.03.2011.

Нови шопинг центар ФОРУМ свечано је отворен у Нишу уз присуство многобројних званица међу којима је био и Његова Светост Патријарх Српски Иринеј. Гости су уживали у музичком програму за који су биле задужене феноменалне девојке из бенда „Фрајле", као и у модној ревији којом су представљени неки од модела и брендова који ће се наћи у Форуму.

Патријарх освештао шопинг центар

Градоначелник Ниша Милош Симоновић говорећи на отварању истакао је да Нишу импоније што је добио овакав шопинг центар. "Ниш добија велелепни објекат у центру града у коме ће поједини модни брендови отворити своје прве локале. Од посебног је значаја што ће у новоотвореном тржном центру бити запошљено 500 људи али и то што ће се Град Ниш још једном показати као поуздан партнер на реализацији свих инвестиција. Један од резултата са новим друштвено одговорним инвеститором је и договорена донација дечијег мобилијара који ће у најскорије време бити постављен у нишкој Тврђави''.

Милован Живковић, генерални директор „Capotto Builda", грађевинске компаније задужене за надзор и изградњу Форума, посебно је истакао чињеницу да је комплетан пословни простор у који је уложено 25 милиона евра издат без обзира на економску ситуацију у земљи. "То, као и долазак немачког ланца обуће Дајхман који управо у Форуму отвара прву радњу у Србији сматрамо нашим највећим успехом", истакао је Живковић и додао да чак 18 брендова има своју премијеру у Нишу. Живковић је нагласио да ће у објекту који је површине 17000 квадратних метара или два фудбалска терена, бити запослено 500 радника.

ФОРУМ шопинг центар има 45 локала, 80 брендова одеће, обуће и технике, ресторан, фаст фуд корнер, мењачницу, трафику, пословни простор као и велику гаражу. Централно место на приземљу има немачки модни бренд „New Yorker" који има и појединачно највећу продавницу у ФОРУМУ. На површини већој од 1200 квадратних метара простире се феноменална одећа која је пре свега намењена младим, урбаним људима.

Такође на приземљу, налази се раскошна франсуцка парфимерија „Sephora" која у свом асортиману поред сопствених, поседује „Dior", „Channel", „Lancome" и остале производе реномираних козметичких марки и парфема.

На првом спрату шопинг центра Форум простор од 700 квадрата заузима водећа мулти бренд продавница у Србији Fashion&Friends. У урбаном простору налазе се фантастични брендови „Replay", „Miss Sixty", „Killah", „Energie", „Guess", „Liu Jo", „Fornarina", „Camper", „Cesare Paciotti", „Scotch&Soda", „Timberland", „Murphy&Nye".

Љубитеље лепе и квалитетне обуће на првом спрату чека познати немачки ланац обуће „Deichmann". Овај познати произвођач женских и мушких ципела, своје продајне објекте има у преко 20 земаља у Европи и Америци. Годишње продају преко 100 милиона пари ципела, а познати су по томе што су цене њихових производа веома приступачне свим купцима.

Познати београдски ланац ресторана Моњумент, налази се такође на првом спрату у прелепом амбијенту. Главни адут Моњумента је феноменална храна и прелепа атмосфера која у њему влада.

На другом спрату је део намењен деци - „Prenatal" и „Ofy" играчке, као и феноменалан „food court", на којем централно место заузима грчки ланац Амати.

ФОРУМ шопинг центар је за пројектовање зграде и ентеријера ангажовао реномирани архитектонски биро „Chapmann Taylor", односно њихов одељак из Милана - „Chapman Taylor Architteti". Архитекте овог бироа домаћој јавности познате су по томе што су пројектовали УШЋЕ шопинг центар у Београду. На изградњи објекта било је ангажовано 1500 људи из 15 различитих грађевинских и архитектонских струка. Први пут у Србији направљен је објекат са фасадом од ламинам плоча које су карактеристичне по својој структури и изгледу, као и могућностима за реализацију топлотног омотача зграде са изузетном ниским коефицијентом топлотне проводљивости. Зато овај објекат спада у групу објеката са изузетно ниским топлотним оптерећењем што је један од суштинских параметара одрживог развоја. На фасади се такође налазе карактеристични елементи расвете постављени у шаховском распореду као и „light box"-ови који мењају боју под различитим угловима. Ова јединствена и упечатљива фасада скоро 70 метара дужине 68 метара, сагледива је са најзначајнијих позиција централног градског језгра. Микроклима у објекту обезбеђује се најсавременијим термотехничким постројењима који обезбеђују угодан боравак и рад, како у летњем тако у зимском периоду. Осветљење објекта урађено је са најпознатијим светским производима, а одређени типови светиљки са својом карактеристичном геометријом и високим степеном искоришћење први пут се користе на овим просторима.

Власник Шопинг центра ФОРУМ је „Fashion Company", једна од највећих домаћих компанија које се баве модом, малопродајом и велепродајом са преко 30 малопродајних објеката у Србији, Црној Гори и Македонији.

Радно време ФОРУМ шопинг центра, који се налази у Обреновићевој 42, биће од 10 до 22 часа, сваког радног дана као и викендом.



#   Ниш   Форум ТЦ   Милош Симоновић   радно време   пословни простор   Шопинг центар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима