Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Петровић : Све за боље лечење грађана Куршумлије

rssBookmark and Share

24.08.2012. Autor : Agencija TANJUG

Директорка Дома здравља у Куршумлији Уранија Петровић најавила је данас да ће покренути инцијативу да у ту установу једном недељно долазе лекари специјалисти из Прокупља и Ниша да би се пацијентима са подручија целе општине пружило квалитетније лечење.

Петровић је изјавила Танјугу да је неопходно изборити се да Министарство здравља одобри и специјалности које Куршумлији као општини са малим бројем становника не припадају.

Она је навела да је најважније обезбедити бар једном недељно долазак лекара специјалиста које Дом здравља у Куршумлији нема да би обављали прегледе, чиме би се омогућило квалитетније лечење оболелих суграђана.

"До сада смо користили простор на спрату Дома здравља за лабораторију и то је много отежавало нашим пацијентима да долазе до ње. Ускоро ћемо имати објекат у приземљу, који ће олакшати и особљу и пацијентима све услуге лабораторије", казала је Петровић.

Она је додала да ће се простор који ће бити ослобођен сељењем лабораторије искористити за отварање неопходних специјалистичких амбуланти.

Петровић је навела да од скоро у Куршумлијском дому здравља једном недељно долази специјалиста за ухо, грло и нос из Здравственог центра ''Др Алекса Савић'' у Прокупљу.

Прва већа здравствена установа која има све лекаре специјалисте је Здравствени центар ''Др Алекса Савић'' у Прокупљу који је удаљен чак 40 километара од Куршумлије.

Иначе , радови на изградњи нове савремене лаборатрије у Дом здравља у Куршумлији су у току а њено отварање најављено је за новембар ове године.


#   Здравствени центар   Дом здравља   лечење   Министарство здравља
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима