Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела производња оплемењеног лесонита

rssBookmark and Share

10.04.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

У дрвном комбинату "Симпо-Шик" почела је производња оплемењеног лесонита у најмодернијој фабрици на Балкану у коју је уложено око 5 мил ЕУР, изјавио је данас за Танјуг председник управног одбора дрвног комбината Боривоје Урошевић.

Почела производња оплемењеног лесонита

Производна хала, у којој ће се запослити 185 нових радника, реконструисана је кроз молерско-фарбарске радове, промењена је подна облога и замењен транспортни систем.

Средства за реконструкцију су кредитирана из Фонда за развој.

-Сада је пред нама освајање тржишта. Не сумњам да ћемо се, као и у случају сировог лесонита, високим хвалитетом оплемењеног лесонита изборити за своје место на тржишту - казао је директор "Симпо Шик"-а у Куршумлији Љубомир Илкић.

У производној хали фабрике оплемењеног лесонита постоје две линије.

На једној се оплемењује једнобојни лесонит, док друга линија има могућност производње и једнобојног и штампаног лесонита.

Према речима шефа производње Биљане Агатоновић у циљу поштовања највиших еколошких стандарда и заштите животне средине користе се искључиво боје на воденој бази.

Директор фабрике оплемењеног лесонита Милош Бакић казао је да већ сада влада велико интересовање међу купцима за оплемењени лесонит. Он је рекао да ће се само у једној смени производити више од 10.000 квадратних метара оплемењеног лесонита.


#   производња   Симпо Шик
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима