Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почиње реализација јавних радова у Лесковцу и Јабланичком округу

rssBookmark and Share

Лесковац 25.02.2011. Душан Коцић

На подручју Јабланичког округа, биће ангажовнао 330 лица, а у самом Лесковцу око 120 радника са евиденције НСЗ и сви ће имати права као и радници који су запослени у фирмама-извођачима јавних радова

Лесковац: много заинтересованих за јавне радове
Лесковац: много заинтересованих за јавне радове

ЛЕСКОВАЦ - Националној служби за запошљавање у Лесковцу, која је надлежна за подручје шест општина Јабланичког округа, поднето је 48 пријава за реализацију јавних радова по конкурсу НСЗ и Министарства економије, а вредности свих пројеката је око 150 милиона динара.

Међу пројектима највише (20) односи се на социо-хуманитарне и културне делатност, а по 14 је из области одржавања живитне и радне средине и на уређење и опремање јавне инфраструктуре. Директор НЗС у Лесковцу Јовица Маринковић подсећа да су за реализацију тзв. јавних радова предвиђена иста средства као и претходне године и после Београда и Врања, лесковачка филијала НСЗ добила је највише пара за њихову реализацију.

Највише пројеката понудила су правна лица из Лесковца (13), међу којима је 7 из области уређења и заштите живитне средине, 5 социо-хуманитарних и културних делатности и 1 на уређење јавне инфраструктуре, а њихова вредност износи 51.300.000 динара.

У јавне радове на подручју Јабланичког округа, према проценама НСЗ, требало би да буде укључено 330 лица, а у самом Лесковцу око 120 радника са евиденције НСЗ.

По конкурсу, општина Лесковац треба да добије 22.650.000 динара, Лебане око 4.760.000, Власотинце 4.600.000, Бојник 3.100.000, Медвеђа 2.600.000 милиона и Црна Трава 860.000 динара.

-Наша су очекивања да спровођење јавних радова протекне у најбољем реду и ми ћемо се управо заложити да се дословно испоштује текст конкурса и да селекција ангажованих буде усмерена на ромску популацију, на избегла и расељена лица, незапослене старости 50 и више година, као и лица која су корисници материјалног обезбеђења, али и самохране родитеље – подсећа Јовица Маринковић, директор филијале НСЗ у Лесковцу.

Маринковић закључује да се из годину у годину пријављују све квалитетнији пројекти и судећи по томе, за ове четири године, колико се реализују јавни радови, филијала НСЗ бележи све већи напредак у реализацији јавних радова, чија ће практична реализација почети када се буде знало који су све пројекти одобрени и када временски услови буду дозвољавали њихову практичну реализацију.

Зависно од школске спрема, ангажована лица ће добијати одговарајућу новчану надокнаду. За први и други степен стручности НСЗ исплатиће 17.600 динара, за трећи и четврти 18.000 динара, за пети и шести 20.000 и за седми степен стручности 22.000 динара. Сви радници ће имају сва права из радног односа, а извођачима јавних радова, за припрему незапослених лица, која буду ангажована у практичну реализацију пројеката, биће уплаћено 50.000 динара.

 

 


#   Лесковац   Власотинце   Црна Трава   временски услови   јавни радови   правна лица   расељена лица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима