Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Појефтинила прасад

rssBookmark and Share

14.04.2012 Izvor : Agencija TANJUG |

Иако је у марту почео Ускршњи пост, понуда прасади и товних свиња била је боља него претходног месеца, а настављен је тренд слабије понуде крмача за клање, објављено је у блитену Система тржишних информација пољопривреде Србије.

Појефтинила прасад

Прасад тежине до 15 килограма током протеклог месеца могла су се пазарити по цени од 180 до 200 динара по килограму, али је ипак доминирао износ од 180 динара за килограм живе ваге.

"Ово указује на податак да је због боље понуде забележен пад доминантне цене за 20 дин/кг у односу на фебруар", наведено је у билтену.

Продаја прасади телесне масе од 15 до 25 килограма одвијала се на већини сточних пијаца по цени од 170 до 180 динара за килограм (дин/кг), али је доминирао износ од 170 дин/кг, што је за 10 дин/кг нижа цена у односу на претходни месец.

Понуда товних свиња била је такође нешто боља, али је обим промета био слабији него ранијих година у овом периоду.

Грла товљеника тежине од 80 до 120 килограма могла су се пазарити по цени од 120 до 150 дин/кг, али је доминантна цена задржала ниво из фебруара и износила је 150 дин/кг.

Слаба је била продаја и товних грла телесне масе изнад 120 килограма. Већа понуда и слабија продаја ове категорије свиња утицали су на пад доминантне цене у односу на протекли месец у просеку за 10 дин/кг, па се кретала 130 дин/кг.

У марту је настављен тренд слабе понуде крмача за клање и продаја се одвијала на једанаест сточних пијаца обухваћених пројектом СТИПС.

Промет ове категорије свиња обављао се по доминантној цени од 110 дин/кг, као и у фебруару.

Коментара: 0


#
@
[ Додај коментар ]