Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полиција апелује : Смањите брзину возила

rssBookmark and Share

30.03.2012. Аutor : M.Mitić |

Полицијска управа у Лесковцу, апеловала је на све возаче и учеснике у саобраћају да брзину кретања прилагоде условима и стању саобраћаја, посебно у улицама у ужем делу града и улицама са повећаном фрекфенцијом саобраћаја, што је разлог за додатни опрез.

Полиција апелује : Смањите брзину возила

Подсећамо возаче да су дужни да поштују саобраћајне прописе и знакове, пазе на ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола а да посебну пажњу посвете пешацима као најугроженијој категорији учесника у саобраћају.

Обзиром да је дошло до побољшања временских прилика и почетка пољоприведне сезоне апелујемо на возаче пољопривредних машина, да се придржавају законских одредби и прописа, а које се односе на учешће трактора, мотокултиватора и дугих пољопривредних машина у саобраћају.

Уједно, са лепим временом дошло је до повећања учешћа мопеда и мотоцикала у саобраћају на улицама града, па овој категорији возача упућујемо апел да поштују правила понашања у саобраћају и користе заштитну кацигу. Возачи осталих моторних возила мора да имају у виду повећано присуство мотоциклиста на путу и омогуће им да буду равноправни и безбедни учесници у саобраћају.

Против несавесих возача који се не придржавају законских одредби закона о безбедности саобраћаја, биће предузете адекватне мере.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима