Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кафа са послаником и одборницима "Доста је било" уз апстиненцију нишких медија

rssBookmark and Share

17.09.2016. З.Стојнић, Јужна Србија Инфо

У Нишу је данас одржана прва у низу најављених акција под називим "Отворени дан" - Дођите, питајте, попијте кафу са нашим послаником и одборницима.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Како су јуче и најавили из покрета "Доста је било" у Нишу, данас је одржана прва у низу највљених акција под називим "Отворени дан" - Дођите, питајте, попијте кафу са нашим послаником и одборницима.

Грађани су имали прилику да разговарају, изнесу своје проблеме, дају сугестију или се једноставно друже, попију кафу са послаником Милошем Бошковићем, градским и општинским одбрницима покрета "Доста је било" у Нишу.

Својеврсна акција одржана на шеталишној зони у Обреновићевој улици код ТЦ "Форум".

На коментар и питање новинара, да је ово прва овакава акција и да грађани нису имали прилику до сада, осим на интернету - друштвеним мрежама (углавном ), прате и упознају се са активностима покрета, Милан Маниташевић технички секретар одборничке групе "Доста је било" у СГ Ниша је потврдно одговорио.

Милан Маниташевић,  Фото: Јужна Србија

"Да, тачно тако. Ово је прва оваква акција након завршетака избора. То ће од сада бити и пракса. Неопходан је живи контакт са грађанима, пре свега онима који имају проблеме, а много је таквих. Ми смо добили канцеларију у Скупштини града Ниша за рад наше одборнике групе. Управо тај простор у згради градског парламента ће бити искоришћен за сусрете и разговоре са Нишлијама, са којма ће разговарати наш тим састављен од стручњака из области права, економије... Грађани ће моћи да добију савете али и прилику да им се помогне, пре свега кроз институције. 

 Манитешевић

 - Покрет "Доста је било" је једина права опозиција, тренутно у граду. Скоро све остале странке кокетирају са коалицијом на власти, овде изузимам Демократску странку, ДСС и Двери..

Вероватно је постојала могућност да уђемо на власт, пре свега у ГО Медијана, али десиле су се неке очекиване ствари, где се испоставило да такозвани "самостални предизборни сателити" СНС-а, никад заиста и нису отишли из те странке". Слично се догодило и у Београду, на Врачару, где је лични интерес такође преовладао".

На питање, зашто нема више новинара који би пропратили данашњу акцију, Маниташевић каже, "Опште је познато да у граду медије "држе" две особе, блиске власти, мислим на електронске медије (ТВ). Ми смо и у предизборној кампањи били у својеврсној медијској блокади, осим код појединих интернет портала".

Маниташевић је на крају додао да покрет "Доста је било" расте сваким даном све више и да се искрено нада да ће чланство и руководство покрета остати доследно својим принципима, због којих је управо ова опција добила велико поврење на прошлим изборима.

 

 

 


#   Јужна Србија регион   интернет   Доста је било   Отворена врата   Милан Маниташевић   Милош Бошковић   Отворени дан
@DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима