Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kafa sa poslanikom i odbornicima "Dosta je bilo" uz apstinenciju niških medija

rssBookmark and Share

17.09.2016. Z.Stojnić, Južna Srbija Info

U Nišu je danas održana prva u nizu najavljenih akcija pod nazivim "Otvoreni dan" - Dođite, pitajte, popijte kafu sa našim poslanikom i odbornicima.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Kako su juče i najavili iz pokreta "Dosta je bilo" u Nišu, danas je održana prva u nizu najvljenih akcija pod nazivim "Otvoreni dan" - Dođite, pitajte, popijte kafu sa našim poslanikom i odbornicima.

Građani su imali priliku da razgovaraju, iznesu svoje probleme, daju sugestiju ili se jednostavno druže, popiju kafu sa poslanikom Milošem Boškovićem, gradskim i opštinskim odbrnicima pokreta "Dosta je bilo" u Nišu.

Svojevrsna akcija održana na šetališnoj zoni u Obrenovićevoj ulici kod TC "Forum".

Na komentar i pitanje novinara, da je ovo prva ovakava akcija i da građani nisu imali priliku do sada, osim na internetu - društvenim mrežama (uglavnom ), prate i upoznaju se sa aktivnostima pokreta, Milan Manitašević tehnički sekretar odborničke grupe "Dosta je bilo" u SG Niša je potvrdno odgovorio.

Milan Manitašević,  Foto: Južna Srbija

"Da, tačno tako. Ovo je prva ovakva akcija nakon završetaka izbora. To će od sada biti i praksa. Neophodan je živi kontakt sa građanima, pre svega onima koji imaju probleme, a mnogo je takvih. Mi smo dobili kancelariju u Skupštini grada Niša za rad naše odbornike grupe. Upravo taj prostor u zgradi gradskog parlamenta će biti iskorišćen za susrete i razgovore sa Nišlijama, sa kojma će razgovarati naš tim sastavljen od stručnjaka iz oblasti prava, ekonomije... Građani će moći da dobiju savete ali i priliku da im se pomogne, pre svega kroz institucije. 

 Manitešević

 - Pokret "Dosta je bilo" je jedina prava opozicija, trenutno u gradu. Skoro sve ostale stranke koketiraju sa koalicijom na vlasti, ovde izuzimam Demokratsku stranku, DSS i Dveri..

Verovatno je postojala mogućnost da uđemo na vlast, pre svega u GO Medijana, ali desile su se neke očekivane stvari, gde se ispostavilo da takozvani "samostalni predizborni sateliti" SNS-a, nikad zaista i nisu otišli iz te stranke". Slično se dogodilo i u Beogradu, na Vračaru, gde je lični interes takođe preovladao".

Na pitanje, zašto nema više novinara koji bi propratili današnju akciju, Manitašević kaže, "Opšte je poznato da u gradu medije "drže" dve osobe, bliske vlasti, mislim na elektronske medije (TV). Mi smo i u predizbornoj kampanji bili u svojevrsnoj medijskoj blokadi, osim kod pojedinih internet portala".

Manitašević je na kraju dodao da pokret "Dosta je bilo" raste svakim danom sve više i da se iskreno nada da će članstvo i rukovodstvo pokreta ostati dosledno svojim principima, zbog kojih je upravo ova opcija dobila veliko povrenje na prošlim izborima.

 

 

 


#   Južna Srbija region   internet   Dosta je bilo   Otvorena vrata   Milan Manitašević   Miloš Bošković   Otvoreni dan
@DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima