Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЛАФ: ”Они који су донели незаконити Правилник морају бити кажњени”

rssBookmark and Share

29.07.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

Осим председника Корисничког савета скупштине Милоша Гроздановића, ни један нишки функционер није вратио новац који већ 3 године незаконито добија као додатак, што су утврдили управни инспектори.

Фото: НТВ
Фото: НТВ

Локални антикорупцијски форум покренуо је поступак и очекује од буџетске инспекције да пронађу механизме како би свих 19 функционера вратило новац у градски буџет.
Свега 130000 динара од више милиона, колико су укупно незаконито добили нишки функционери, враћено је у градски буџет. То је учинио само одборник “Нишке приче” Милош Гроздановић, који је осам месеци на челу Корисничког савета скупштине.
У Локалном антикорупцијском форуму кажу да поред моралне обавезе да врате незаконито исплаћен новац, функционери ће, уколико буџетска инспекција пронађе механизме, бити и законом обавезани да врате паре. ЛАФ, такође, сматра да они који су донели незаконити Правилник, морају бити кажњени.
Десетак дана од како су управни инспектори Министарства државне управе и локалне самоуправе утврдили да су фунционери примали незаконит додатак, нико од њих није желео за НТВ да каже да ли ће вратити новац.
Заменик градоначелника Љубивоје Славковић је за Прву телевизију рекао да је овакав поступак управне инспекције политички мотивисан.
Укидањем правилника о платама који је усвојен септембра 2012. године без додатка од 30 одсто остало је 19 фунционера, међу којима су, поред градоначелника и његовог заменика, сви градкси већници и поједини председници одбора и комисија.


#   Љубивоје Славковић   функционери   казне   Агенција за борбу против корупције   ЛАФ   повраћај   одговорност   Милош Гроздановић  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима