Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

LAF: ”Oni koji su doneli nezakoniti Pravilnik moraju biti kažnjeni”

rssBookmark and Share

29.07.2015. NTV, Južna Srbija Info

Osim predsednika Korisničkog saveta skupštine Miloša Grozdanovića, ni jedan niški funkcioner nije vratio novac koji već 3 godine nezakonito dobija kao dodatak, što su utvrdili upravni inspektori.

Foto: NTV
Foto: NTV

Lokalni antikorupcijski forum pokrenuo je postupak i očekuje od budžetske inspekcije da pronađu mehanizme kako bi svih 19 funkcionera vratilo novac u gradski budžet.
Svega 130000 dinara od više miliona, koliko su ukupno nezakonito dobili niški funkcioneri, vraćeno je u gradski budžet. To je učinio samo odbornik “Niške priče” Miloš Grozdanović, koji je osam meseci na čelu Korisničkog saveta skupštine.
U Lokalnom antikorupcijskom forumu kažu da pored moralne obaveze da vrate nezakonito isplaćen novac, funkcioneri će, ukoliko budžetska inspekcija pronađe mehanizme, biti i zakonom obavezani da vrate pare. LAF, takođe, smatra da oni koji su doneli nezakoniti Pravilnik, moraju biti kažnjeni.
Desetak dana od kako su upravni inspektori Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave utvrdili da su funcioneri primali nezakonit dodatak, niko od njih nije želeo za NTV da kaže da li će vratiti novac.
Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković je za Prvu televiziju rekao da je ovakav postupak upravne inspekcije politički motivisan.
Ukidanjem pravilnika o platama koji je usvojen septembra 2012. godine bez dodatka od 30 odsto ostalo je 19 funcionera, među kojima su, pored gradonačelnika i njegovog zamenika, svi gradksi većnici i pojedini predsednici odbora i komisija.


#   Ljubivoje Slavković   funkcioneri   kazne   Agencija za borbu protiv korupcije   LAF   povraćaj   odgovornost   Miloš Grozdanović  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima