Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Љуби га мајка: Прешла у СНС да би запослила сина!

rssBookmark and Share

Врање 10.12.2013. Autor: OK Radio

Само 24 часа пре ступања на снагу уредбе Владе Србије о забрани запошљавања у јавном сектору, син директорке ЗЗЈЗ Ержике Антић, Душан Антић запослен је у предузећу "Нови дом" у Врању.

Душан Антић
Душан Антић

Он је потписао уговор о раду на неодређено време у петак и радиће као референт за наплату у том предузећу.

Директор "Новог дома" Саша Сентић потврдио је ту информацију, рекавши да је за Антићем заиста постојала потреба, с обзиром и да има сертификат за јавне набавке.

- Дечко је са седмим степеном стручне спреме и оно што је најважније,поседује сертификат за обављање јавних набавки.

Такав човек нам је заиста потребан, јер је тај посао до сада радио бивши директор Живко Стаменковић који је пред инвалидском пензијом.

Са Душаном смо потписали уговор на неодређено време, а радно место је референт за наплату. По новом закону о јавним набавкама ми морамо да имамо сертификовано лице за тај посао - каже Сентић.

Директор напомиње да је у петак Антић запослен зато што је у овом тренутку потребан такав службеник.

- Вероватно алудирате на забрану запошљавања која је ступила на снагу у суботу, али је нама једноставно сада потребан један такав човек.

Зато смо га запослили јер се ја залажем за законско спровођење јавних набавки - прича Сентић.

Према његовим речима, Антић ће примати "просечну плату" која ће износити нето око 55 хиљада динара.

Његова мајка, директорка Завода за јавно здравље Ержика Антић која је од септембра ове године у СНС-у каже да њен прелазак из УРС-а у Српску напредну странку нема везе са запошљавањем њеног сина.

- Нико ми ништа није обећао и једноставно мој син има високу стручну спрему и приправнички стаж у градској управи, баш на пословима јавних набавки.

С обзиром да издржава породицу са малим дететом он мора негде да ради. Замислите да се запослио у Заводу за јавно здравље шта би се све причало и дешавало.

Апсолутно моја нова странка нема везе са овим, нити моја функција у Заводу - каже Душанова мама.

Иначе, како се сазнаје, Душан Антић завршио је приватни факултет "Сингидунум", а стручну праксу завршио је са првом групом у градској управи у Врању.

И тада је било спекулација да је "преко везе" убачен на списак за обављање стручне праксе, преко УРС-а, странке у којој је Ержика тада била истакнути члан.

Годину дана после тога био је незапослен.

Поред Антића, недавно је у "Новом дому" запослен још један радник у котларници, а незванично се прича да је реч о сестрићу високог функционера СНС.

Директор Сентић потврдио је и то запошљавање, али је рекао да сада у котларници раде три радника и да постоји потреба и за четвртим.

О рођачким везама новозапосленог Сентић тврди да ништа не зна.

"Нови дом" тако се нашао на самом врху листе запођљавања нових људи, јер се рачуна да је за 1,5 година нове коалиционе власти овде посао нашло најмање 16 радника, сви одреда чланови СНС-а.


#   Врање   СНС   Нова странка   Уговор о раду   јавне набавке   Нови дом   радно место
@sns_srbija @NovaStranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима