Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ljubi ga majka: Prešla u SNS da bi zaposlila sina!

rssBookmark and Share

Vranje 10.12.2013. Autor: OK Radio

Samo 24 časa pre stupanja na snagu uredbe Vlade Srbije o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, sin direktorke ZZJZ Eržike Antić, Dušan Antić zaposlen je u preduzeću "Novi dom" u Vranju.

Dušan Antić
Dušan Antić

On je potpisao ugovor o radu na neodređeno vreme u petak i radiće kao referent za naplatu u tom preduzeću.

Direktor "Novog doma" Saša Sentić potvrdio je tu informaciju, rekavši da je za Antićem zaista postojala potreba, s obzirom i da ima sertifikat za javne nabavke.

- Dečko je sa sedmim stepenom stručne spreme i ono što je najvažnije,poseduje sertifikat za obavljanje javnih nabavki.

Takav čovek nam je zaista potreban, jer je taj posao do sada radio bivši direktor Živko Stamenković koji je pred invalidskom penzijom.

Sa Dušanom smo potpisali ugovor na neodređeno vreme, a radno mesto je referent za naplatu. Po novom zakonu o javnim nabavkama mi moramo da imamo sertifikovano lice za taj posao - kaže Sentić.

Direktor napominje da je u petak Antić zaposlen zato što je u ovom trenutku potreban takav službenik.

- Verovatno aludirate na zabranu zapošljavanja koja je stupila na snagu u subotu, ali je nama jednostavno sada potreban jedan takav čovek.

Zato smo ga zaposlili jer se ja zalažem za zakonsko sprovođenje javnih nabavki - priča Sentić.

Prema njegovim rečima, Antić će primati "prosečnu platu" koja će iznositi neto oko 55 hiljada dinara.

Njegova majka, direktorka Zavoda za javno zdravlje Eržika Antić koja je od septembra ove godine u SNS-u kaže da njen prelazak iz URS-a u Srpsku naprednu stranku nema veze sa zapošljavanjem njenog sina.

- Niko mi ništa nije obećao i jednostavno moj sin ima visoku stručnu spremu i pripravnički staž u gradskoj upravi, baš na poslovima javnih nabavki.

S obzirom da izdržava porodicu sa malim detetom on mora negde da radi. Zamislite da se zaposlio u Zavodu za javno zdravlje šta bi se sve pričalo i dešavalo.

Apsolutno moja nova stranka nema veze sa ovim, niti moja funkcija u Zavodu - kaže Dušanova mama.

Inače, kako se saznaje, Dušan Antić završio je privatni fakultet "Singidunum", a stručnu praksu završio je sa prvom grupom u gradskoj upravi u Vranju.

I tada je bilo spekulacija da je "preko veze" ubačen na spisak za obavljanje stručne prakse, preko URS-a, stranke u kojoj je Eržika tada bila istaknuti član.

Godinu dana posle toga bio je nezaposlen.

Pored Antića, nedavno je u "Novom domu" zaposlen još jedan radnik u kotlarnici, a nezvanično se priča da je reč o sestriću visokog funkcionera SNS.

Direktor Sentić potvrdio je i to zapošljavanje, ali je rekao da sada u kotlarnici rade tri radnika i da postoji potreba i za četvrtim.

O rođačkim vezama novozaposlenog Sentić tvrdi da ništa ne zna.

"Novi dom" tako se našao na samom vrhu liste zapođljavanja novih ljudi, jer se računa da je za 1,5 godina nove koalicione vlasti ovde posao našlo najmanje 16 radnika, svi odreda članovi SNS-a.


#   Vranje   SNS   Nova stranka   Ugovor o radu   javne nabavke   Novi dom   radno mesto
@sns_srbija @NovaStranka @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima