Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Неспособан премијер баца новац у Симпо бунар

rssBookmark and Share

Врање 18.08.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ поставио је питање премијеру Србије Александру Вучићу да ли је тачно да је Влада Србије тајним закључком од 7. августа, који није објављен у Службеном гласнику, дала налог Управном одбору Фонда за развој да се одобри ново субвенционисање приватног предузећа Симпо из Врања са пет милиона евра и то све под маском кредита који, заправо, никада неће бити враћен Фонду?!

Неспособан премијер баца новац у Симпо бунар

- Ово је још једна у низу економски штетних тајних одлука Владе Србије и Александра Вучића којом се наставља бацање у бунар новца пореских обвезника, саопштио је покрет ''Доста је било -Саша Радуловић''.

Покрет наводи да је Симпо прошлог лета по основу пореског дуга дуговао држави 4,5 а данас дугује 5,7 милијарди динара. Симпо је само један о примера који показује да цена политичке неодговорности и неспособности Александра Вучића може да за годину дана кошта грађане Србије 10 милиона евра. Ова цифра није коначна јер јавности нису доступни подаци о свим подстицајима које је Симпо добио на поклон од Вучића, управо преко тајних закључака Владе.

Покрет „Доста је било“ подсећа да би Симпо циркус био окончан још крајем прошле године да је бахато руководство предузећа поступило по инструкцијама тадашњег министра привреде Саше Радуловића и спровело нову фер процену вредност капитала, што је био услов за конверзију пореског дуга компаније у капитал државе. Уместо тога, слично као и у РТБ Бору, ради изборних страначких интереса Александра Вучића, оставлјено је неспособно руководство да настави са неодговорним понашањем и арчењем новца пореских обвезника.

Покрет „Доста је било“ позива премијера Александра Вучића да јавности на увид стави све појединачне закључке и одлуке које су у протекле две године донете на седницама Владе Србије. У питању су тајна акта која се не објавлјују у „Службеном гласнику РС“ и на сајту Владе и која готово често имају штетно дејство по економски и правни систем државе. Таквим актима се најчешће по скраћеним или убрзаним процедурама, или уз апсолутно одсуство правних процедура, обезбеђују различите привилегије интересним групама и пријателјима премијера.


#   Врање   Симпо   Александар Вучић   Саша Радуловић   новац   Премијер Владе   Доста је било
@avucic @SasaRadulovich @SerbianPM @DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима