Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nesposoban premijer baca novac u Simpo bunar

rssBookmark and Share

Vranje 18.08.2014. JužnaSrbija.Info

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ postavio je pitanje premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da li je tačno da je Vlada Srbije tajnim zaključkom od 7. avgusta, koji nije objavljen u Službenom glasniku, dala nalog Upravnom odboru Fonda za razvoj da se odobri novo subvencionisanje privatnog preduzeća Simpo iz Vranja sa pet miliona evra i to sve pod maskom kredita koji, zapravo, nikada neće biti vraćen Fondu?!

Nesposoban premijer baca novac u Simpo bunar

- Ovo je još jedna u nizu ekonomski štetnih tajnih odluka Vlade Srbije i Aleksandra Vučića kojom se nastavlja bacanje u bunar novca poreskih obveznika, saopštio je pokret ''Dosta je bilo -Saša Radulović''.

Pokret navodi da je Simpo prošlog leta po osnovu poreskog duga dugovao državi 4,5 a danas duguje 5,7 milijardi dinara. Simpo je samo jedan o primera koji pokazuje da cena političke neodgovornosti i nesposobnosti Aleksandra Vučića može da za godinu dana košta građane Srbije 10 miliona evra. Ova cifra nije konačna jer javnosti nisu dostupni podaci o svim podsticajima koje je Simpo dobio na poklon od Vučića, upravo preko tajnih zaključaka Vlade.

Pokret „Dosta je bilo“ podseća da bi Simpo cirkus bio okončan još krajem prošle godine da je bahato rukovodstvo preduzeća postupilo po instrukcijama tadašnjeg ministra privrede Saše Radulovića i sprovelo novu fer procenu vrednost kapitala, što je bio uslov za konverziju poreskog duga kompanije u kapital države. Umesto toga, slično kao i u RTB Boru, radi izbornih stranačkih interesa Aleksandra Vučića, ostavljeno je nesposobno rukovodstvo da nastavi sa neodgovornim ponašanjem i arčenjem novca poreskih obveznika.

Pokret „Dosta je bilo“ poziva premijera Aleksandra Vučića da javnosti na uvid stavi sve pojedinačne zaključke i odluke koje su u protekle dve godine donete na sednicama Vlade Srbije. U pitanju su tajna akta koja se ne objavljuju u „Službenom glasniku RS“ i na sajtu Vlade i koja gotovo često imaju štetno dejstvo po ekonomski i pravni sistem države. Takvim aktima se najčešće po skraćenim ili ubrzanim procedurama, ili uz apsolutno odsustvo pravnih procedura, obezbeđuju različite privilegije interesnim grupama i prijateljima premijera.


#   Vranje   Simpo   Aleksandar Vučić   Saša Radulović   novac   Premijer Vlade   Dosta je bilo
@avucic @SasaRadulovich @SerbianPM @DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima