Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пензионер Милисав Милетић нови председник СО Медвеђа

rssBookmark and Share

Медвеђа 26.10.2015. Блиц, ЈугМедиа, Јужна Србија Инфо

Избором Милисава Милетића (СПС) за председника и Драгана Андрејевића за секретара Скупштине општине Медвеђа, данас је започета па прекинута седница тог тела, месец и по дана после ванредних локалних избора у овој вишенационалној општини.

Пензионер Милисав Милетић нови председник СО Медвеђа

Због Милетићевог избора седницу је напустило пет одборника Демократске партије Нагипа Арфија. Шеф те одборничке групе Фехмија Бејић рекао је да се противи његовом избору зато што је – пензионер.

„Мислим да су пензионери до сада безсупешно водили ову скупштину, па је ред да неко млађи дође на ту функцију“,  казао је Бејић.

Милетић, који је био председник општине крајем осамдесетих, одбио је да коментарише негодовање опозицје, а у СНС-у је речено „Југмедии“ да је реч о дипломимираном економисти са 48 година радног стажа и са великим политичким искуством.

„Седницу сам прекинуо јер наши будући коалициони партнери из Партије за демократско деловање Ризе Хаљимија нису имали искристалисан предлог за мог заменика. Наставак седнице заказан је за 6. новембар када ћемо изабрати и извршну власт, односно, председника општине, Општинско веће и секретара већа“,  објашњава Милетић.

Милетићев СПС је део предизборне коалиције СНС,СПС и ПУПС, која је освојила 22 од укупно 35 мандата. Владајућу коалицију чиниће још 3 одборника странке ПДД-а, док су у опозцији Група грађана „За Горњу Јабланицу“ и ДП Нагипа Арифија са по пет одборника.

Поред критике опозиције на рачун председника пензионера, одборници „Горње Јабланице“, су негодовали што у Општинској изборној комисији није било и њихових представника, а одборниц из ДП Нагипа Арфија протестовали су што велики број њихових сународника није могао да гласа на изборима јер су заустављени на административном прелазу код Мутовода.

Према ранијем коалиционом договору, кандидат за председника општине је Небојша Арсић из СНС-а, иначе, специјалиста интерне медицине. Он је све време позивао на јединство одборника јер је, казао је, доста било политичких подела у сиромашној Медвеђи.


#   СПС   Медвеђа   председник   избори   Албанци   председник општине   општинско веће   Небојша Арсић   група грађана   Милисав Милетић   Фехмија Бејић
@socijalisti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима