Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Penzioner Milisav Miletić novi predsednik SO Medveđa

rssBookmark and Share

Medveđa 26.10.2015. Blic, JugMedia, Južna Srbija Info

Izborom Milisava Miletića (SPS) za predsednika i Dragana Andrejevića za sekretara Skupštine opštine Medveđa, danas je započeta pa prekinuta sednica tog tela, mesec i po dana posle vanrednih lokalnih izbora u ovoj višenacionalnoj opštini.

Penzioner Milisav Miletić novi predsednik SO Medveđa

Zbog Miletićevog izbora sednicu je napustilo pet odbornika Demokratske partije Nagipa Arfija. Šef te odborničke grupe Fehmija Bejić rekao je da se protivi njegovom izboru zato što je – penzioner.

„Mislim da su penzioneri do sada bezsupešno vodili ovu skupštinu, pa je red da neko mlađi dođe na tu funkciju“,  kazao je Bejić.

Miletić, koji je bio predsednik opštine krajem osamdesetih, odbio je da komentariše negodovanje opozicje, a u SNS-u je rečeno „Jugmedii“ da je reč o diplomimiranom ekonomisti sa 48 godina radnog staža i sa velikim političkim iskustvom.

„Sednicu sam prekinuo jer naši budući koalicioni partneri iz Partije za demokratsko delovanje Rize Haljimija nisu imali iskristalisan predlog za mog zamenika. Nastavak sednice zakazan je za 6. novembar kada ćemo izabrati i izvršnu vlast, odnosno, predsednika opštine, Opštinsko veće i sekretara veća“,  objašnjava Miletić.

Miletićev SPS je deo predizborne koalicije SNS,SPS i PUPS, koja je osvojila 22 od ukupno 35 mandata. Vladajuću koaliciju činiće još 3 odbornika stranke PDD-a, dok su u opozciji Grupa građana „Za Gornju Jablanicu“ i DP Nagipa Arifija sa po pet odbornika.

Pored kritike opozicije na račun predsednika penzionera, odbornici „Gornje Jablanice“, su negodovali što u Opštinskoj izbornoj komisiji nije bilo i njihovih predstavnika, a odbornic iz DP Nagipa Arfija protestovali su što veliki broj njihovih sunarodnika nije mogao da glasa na izborima jer su zaustavljeni na administrativnom prelazu kod Mutovoda.

Prema ranijem koalicionom dogovoru, kandidat za predsednika opštine je Nebojša Arsić iz SNS-a, inače, specijalista interne medicine. On je sve vreme pozivao na jedinstvo odbornika jer je, kazao je, dosta bilo političkih podela u siromašnoj Medveđi.


#   SPS   Medveđa   predsednik   izbori   Albanci   predsednik opštine   opštinsko veće   Nebojša Arsić   grupa građana   Milisav Miletić   Fehmija Bejić
@socijalisti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima