Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станковић: Нишки аеродром као "милост" председника Србије?!

rssBookmark and Share

Ниш 18.01.2018. Јужна Србија Инфо

- Не постоји нишки Аеродром “Константин Велики” због милости или жртве председника Србије или београдског аеродрома “Никола Тесла”, већ због грађана трећине Србије, али и суседних земаља, рекао је Миодраг Станковић председник ГрО ДС у Нишу, поводом "спорне" изјаве председника Вучића.

Фото: Белами архива
Фото: Белами архива

Развој нишког Аеродрома “Константин Велики” представља континуитет и напор свих власти у Нишу од 1999. године, дакле, након бомбардовања до дана данас, и има узлазну путању. Пре неколико година, нишки аеродром је ушао у састав Аеродрома Србије, вољом власти СНС, и о судбини нишког аеродрома, одлучује се у Београду! 

Поставља се питање, шта ће се десити са нишким Аеродромом “Константин Велики”, након помпезне најаве концесије београдског Аеродрома „Никола Тесла“. Да ли ће уговор о концесији, као и много уговора у Србији, у последњих 6 година, бити тајна за грађане Србије и нетранспарентно одлучивање? 

Нишки аеродром може све само не да угрози велики београдски аедром! Пошто је сама структура летова са нишког и са београдског аеродрома различита, Демократска странка поново отвара питање, шта је са тежњама, жељама али и потребама овог дела Србије али и Балкана, са отварањем карго саобраћаја са нишког аеродрома?! 

Ако ова власт жели да покаже добру вољу и да докаже да не жели централизацију и аеродрома, нека се потруди да нишки аеродром има и карго саобраћај. 

Све остало су спинови и дневна политика ове ауторитарне власти, а у функцији избора који су расписани за Београд, кажу у нишком ДС-у.

Подсетимо, пре неколико дана прдседник Александар Вучић је изјавио да је држава дозволила нишком Аеродрому "Константин Велики" да се развија, иако одузима путнике београдском Аеродрому “Никола Тесла”, што је изазавало бројна негодовања у Нишу.

 

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   Александар Вучић   Миодраг Станковић   аеродром Константин Велики   аеродром Никола Тесла
@demokrate @avucic @Mikica_S @
[ Додај коментар ]