Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Иницијатива "Не дамо нишки аеродром" упутила жалбу ЕУ

rssBookmark and Share

Ниш 28.04.2018. М.М. Јужна Србија Инфо

Иницијатива “Не дамо нишки аеродром” затражила је од Директората за конкурентност Европске комисије да испита да ли постоји веза са француским концесијонаром београдског аеродрома "Вансијем" и уступања нишког аеродрома Влади Србије.

Иницијатива "Не дамо нишки аеродром" упутила жалбу ЕУ

Иницијатива "Не дамо нишки аеродром" јуче је предала жалбу Директорату за конкурентност Европске комисије, због сумње да Уговор о концесији (који још увек није јавно објављен) за аеродром “Никола Тесла” у Београду, нарушава конкуренцију и да је супротан пракси и стандардима Европске уније.

Практично у "Иницијативи" изражавају сумњу да постоји условљена веза из тајног уговора и развијања нишког аеродрома, због чега држава "инсистира" да нишки аеродром пређе у њено власништво.

Сумње су подгрејане и различитим изјавама по том питању, министарке Зоране Михајловић у Нишу и председника Вучића, као и чињеницом да је само седам дана од потписивања уговора са Вансијем, Влада Србије перпоручила пренос власништва и сертификата аеродрома "Константин Велики" на државу.


#   Ниш   ЕУ   Александар Вучић   Зорана Михајловић   аеродром   Никола Тесла   аеродром Никола Тесла   жалба   конкурентност   Не дамо нишки аеродром
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима